2008-02-12 Fri television med reservation

20 02 2008

Martin Jönsson på SvD tycker att frågan om en sammanslagning av all Public Service är en död fråga. Frågan har varit på tapeten förut, det vet vi alla, Christina Jutterström har varit ute i frågan förut och har nu valt ett PR-effektivt sätt att väcka den igen. Olyckligt kanske. Men en död fråga?

Public Service påverkar hela medielandskapet, verksamheten finansieras delvis med licens men också delvis kommersiellt. Fri television med reservation med andra ord. De bygger också ett mediehus, vilket i vart fall från början inte var att betrakta som ”i allmänhetens tjänst”. Samtidigt har de inte råd med sin befintliga verksamhet. Jag tycker det är självklart att frågan inte är död förrän Public Service hittat ett sätt att bedriva verksamheten inom en acceptabel budget. Om svaret är att slå ihop bolagen, att renodla tjänsterna eller öka den kommersiella delen har jag ingen klar uppfattning om. Det finns fler med mig och därmed är inte frågan om Public Service framtid död.

Själv ska jag gå på Public Service-dagen på torsdag, kanske har jag fler svar efter det.

För övrigt kan man undra om svaret på frågan ”var det rätt eller fel att inte publicera Tito Beltrans namn” har ändrat sig efter den fällande domen idag. Barnflickan kunde de närmaste säkert identifiera långt innan Tito blev identifierad, för hur många har varit barnflicka till Maria Lundqvist för åtta år sedan? Den första frågan har debatterats mycket i mediasvängar, den om offrets identifiering debatteras mindre. Tyvärr.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: