Fortsatt bojkott – men enighet om att enas

28 02 2008

Intressant dag. Har just avslutat möte med Indra Åsander och hennes Telia Surf Open-delegation. Vårt budskap till dem var oförändrat. Vi kan inte acceptera att tjänsten påverkar utseende och innehåll. Frågan om ansvarig utgivares ensamma ansvar och kontroll är helt enkelt inte förhandlingsbar.

Vi kunde inte enas om annat än att vi ville enas. Vi har därför satt ut ett nytt möte till den 18 mars. Under tiden stänger Telia ned hela Surf Opens mobila sajterna samt tar bort Telias egen banner för samtliga tjänster inom Surf Open. Istället för bannern kommer under tiden fram till den 18 mars att finnas en ruta för söktjänst i anslutning till den befintliga toolbaren.

TU:s stöd för den befintliga bojkotten kvarstår. För vår del ett steg i rätt riktning!

I förmiddags hade vi styrgruppsmöte om e-papper. Jag vet att många webb 3.0-are är kritiska. (Ibland undrar jag om det är bra att vara för insatt? Det är lätt att vara kritisk då, och därmed kanske missa möjligheterna…) Min hållning är enkel. Som branschorganisation måste vi vara på frågorna om den tekniska utvecklingen och sedan får utvecklingen visa vilka distributionsvägar innehållet tar. Jag räknar inte ut e-pappret.  Efter att ha suttit och läst på en Kindle från Amazon kan man konstatera att det är ju inte en så kul grafik direkt, men potentialen finns.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: