Vem får sista ordet i bloggens tidevarv?

5 03 2008

Jag skickade in en replik till Dagens Nyheters Mats Bergstrand i förra veckan avseende hans domedagsprofetia för lokalpressens pappers- och nätsatsningar.

Han hittade en ”form” för införande genom att kursivt lägga in det i sitt eget inlägg, vilket fick det att framstå som ett citat. Han valde att få sista ordet genom att blanda in frågan om storstads- och landsortspress debatten. Som inte är så domedagsaktig heller för övrigt. I många sammanhang hittar storstad och landsort gemensamma beröringspunkter.

Poängen i mitt inlägg var att svensk lokalpress har en fördel som bara amerikanska motsvarigheter kan drömma om. Det beror på en lång historia som kan sammanfattas med närheten och dialogen med läsarna. Genom Sveriges distributionssamverkan kommer ju lokalpressen (liksom rikspress) hem till alla prenumeranter i brevlådan, varje dag (nästan). Lägg till en tidig satsning på nätet, Sverige är föregångsland här, så får man svaret på varför man inte kan jämföra utvecklingen på den amerikanska marknaden med den svenska.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: