Visst kan och bör TU göra mer

10 04 2008

På onsdagen träffade TU politiker och blivande journalister.

Intresserade politiker (om än lite få tycker jag, 14 fyllde inte rummet) som verkade förstå tidningarnas utmaning att hitta en affär i det nya medielandskapet. Om det betyder mer än att de är intresserade återstår att se. De kändes lyssnande, bättre än inget.

 

Ute på Södertörn var studenterna givetvis också nyfikna på vad TU gör för att hjälpa våra medlemmar att må väl även i framtiden, och därmed kunna bidra till att de kan erbjuda fler journalister arbete. Vi gör mycket för att hjälpa våra medlemmar. Mer om det kan man läsa om på denna vår egen sajt, tu.se. Men vi kan såklart alltid göra mer och bättre. Som nybliven VD är det en av mina viktigaste frågor. Jag tar tacksamt emot tips och synpunkter från medlemmar och andra.

En av studenterna kritiserade också bristen på demokratibasen. Var finns mångfalden, kvinnorna och ungdomarna – både på redaktionen och i nyhetsbevakningen? Här kan man begära mer av TU. Vi borde i högre utsträckning verka och debattera för att våra medlemmar ska ta sitt samhällsansvar på denna punkt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: