Det ska bli ett löfte

29 06 2008

Idag ville regeringens mediegrupp visa att man tar ett helhetsgrepp om mediepolitiken.

Det gjorde man på DN Debatt, vilket blev en etta på nyhetsplats dessutom. Regeringen kommer avskaffa reklamskatten löd rubriken, som tyvärr inte hade täckning i artikeln. För något löfte fick vi inte av regeringen, bara ett konstaterande om att man ansåg att reklamskatten ska avskaffas. Och det visste vi ju redan. Riksdagen fattade ett sådant beslut redan 2002.

 

Upp till oss med andra ord att påminna regeringen om ambitionen, och göra det till ett löfte. För ca 137 miljoner årligen (i vart fall 2007) är det statskassan får in på att delar av tidningsvärlden behöver betala en skatt ingen annan del av medievärlden belastas av. Orättvist både inom mediekanalen och mellan mediekanalerna. Att den summan skulle vara så svår att få in i en finansbudget, och därmed skapa en mer logisk politik, säger mer än tomma ord i en debattartikel.

 

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

30 06 2008
Roger Boström

När jag läste din kommentar på text TV i går kväll funderade jag på om det är rätt strategi att stänga dörren i stället för att tolka det som ett löfte. Det är faktiskt första gången som en minister så tydligt säger att det är viktigt med att reklamskatten skall bort. Att skrika högt är inte alltid det bästa sättet att flytta fram positionerna
/RB

30 06 2008
Anna Serner

Du har rätt Roger. Det får inte uppfattas som att vi stänger dörren. För det är klart att det här är de bästa nyheter inom reklamskattefrågan som vi fått någonsin.
Men inget är bra som inte kan bli bättre. Jag vill gärna se att Anders Borg är lika tydlig som hans kollegor.
Den öppna dörren ska helt enkelt innebära att påminna alliansen om deras ambition, så mycket att ambitionen blir verklighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: