Stor uppslutning

7 07 2008

I ett regnigt och, till att börja med, ganska tomt Almedalen hade vi vår första debatt i går.  En stor uppslutning (130 personer i en lokal för 70) lyssnade på Niklas Ekdal, Yrsa Stenius, Cecilia Bodström, Alex Voronov, Ida Gabrielsson och Fredrik Federley.

Debatten blev bra tycker jag. Lite snäll kanske (vilket en journalist från Almedalsbloggen kritiserar), men eftersom målgruppen var vanliga medborgare tycker jag det var rätt att lägga sig en på fundamental nivå. Vanliga medborgare får ju till skillnad från journalister sällan höra media resonera om sitt eget uppdrag.

Ida och Fredrik ställde relevanta frågor. Att Fredrik ens stod på scen var en bedrift. I salen stod hans säpo-vakt och han beskrev hur han raderat bort 38 000 mail från sin inbox efter ett par dagars utlandsresa. Hur blev det så? Att han måste löpa gatlopp för att han både ville debattera en fråga OCH följa partilinjen (vilket han har ett uppdrag att göra). Både ett medborgardrev och ett mediedrev. Han såg stukad ut. Känns som att han fått bära ett för stort ansvar för problematiken att det är partierna som är inröstade till regeringsmakt medan vissa personer är inkryssade att representera sitt parti.  Och att det uppenbarligen inte alltid går att förena.

Efter vår debatt gick jag på Lars Adaktusson intervjuar Jan Björklund. Man kan säga att Adaktusson var bättre än Björklund. Nästan lite för bra för sitt eget bästa, Björklund kunde ha fått mer utrymme att visa nya sidor av sig men det utrymme togs av Adaktusson och komikern Göran Gabrielsson. Resumébaren hamnade i kläm för Adaktusson, när vi kom dit efter 45 minuter var baren redan slut.

Kvällen avslutades i Domkyrkan. Birgitta Ohlsson, fp, lade ut texten om bland annat FRA. Hon beskrev att ett antal ledamöter hade enats om att rösta nej till lagen, men i sista stund var de bara ett fåtal som verkligen fortfarande vågade. Det slutade med, som alla känner till, att inte ens de vågade. Om hon skulle få chansen att rösta igen skulle hon rösta NEJ. Alliansen har verkligen ett internt jobb att göra för att reda ut FRA-lagen och göra den mindre integritetskränkande.

Vid en snabb visit på Donners som avslutning kunde jag konstatera att Almedalen inte var tomt på folk längre…

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

7 07 2008
Emmi

Jag så arg på de som har makt, de vet inte vad de gör.
Alltså FRA-avlyssning är inte bra alls.
För det första är kränkning och det det andra är begränser människans utväkling.
Vad skillnad än kina eller massa andra länder?

7 07 2008
Googla på riksdagsledamöter? | joinsimon.se

[…] Karameller, Politisk inkorrekt, Det Progressiva USA, Kulturbloggen, Magnus Andersson, Motpol, Anna Serner, Mikael Andersson, Arga Bloggen, Frilansreportern, Fahlstedt, DeepEdition, Kansliet, Per Westberg, […]

8 07 2008
Magnus H

Anna, Fredrik har INTE uppdraget att följa partilinjen. Han är vald av folket för de åsikter han stod för inför valet 2006. Det är de åsikterna han ska följa, annars för han sina väljare bakom ljuset.

Om man fegar ur när det verkligen gäller, vilket Fredrik gjorde, så får man ta konsekvenserna därefter.

8 07 2008
Anna Serner

Jag håller med och inte. Man kan tycka att han ska stå vid sina löften, men 38 000 mail och dödshot är verkligen inte proportionell reaktion från väljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: