Bra om FRA

9 07 2008

Dagens Almedal har varit spännande.

Morgonen inleddes med ett reflekterande seminarium, arrangerat av Westander Pubicitet och Påverkan, om ”Vem behöver Almedalen”. Deltagande var bla Nyamko Sabuni, Demokratiminister, och Hedi Avellan, ledarskribent på Sydsvenskan. Det var ett bra seminarium med kloka reflektioner. Alla var överens om att det är bra med möten mellan makthavare där ”vanligt folk” är välkomna. Utan gästlistor och utan inträdesavgift. 

Därefter började ett seminarium om ”FRA – vad händer sedan?”. Ett snabbt agerande av FORES, forum för reform och entreprenörskap, (de bytte ut en tidigare bestämd programpunkt) gjorde att FORES fick chansen att etablera sig i den riktiga hetluften. Seminariet bestod av tio experter, och ett fullsmockat rum bestod även det av experter. Det var en mycket bra diskussion som leddes föredömligt. Den som imponerade mest var Anna Eriksson som startat http://www.stoppaFRAlagen.nu. En matematiker som kunde bemöta alla försök till argument om filtreringar, krypteringar och skydd. Hennes klara budskap var; Det är insamlingen som är problemet. Jag tyckte motståndarna förde en argumentation som klart visade att FRA måste arbetas om. Annie Johansson från C bemötte kritiken bra. Vilket inte är så konstigt, hon vill ju att att lagen ska kritiseras ner. Som någon sade, det blir en intressant politisk höst när tilläggspropositionen ska skrivas och tas!

Partiledartal, paneler av Resumé och utfrågning av Adaktusson avslutades med fest arrangerad av Almedalsbloggen. Snittålder 30 år. Morgondagens mediamakt är jag helt övertygad om. Den var uppblandad av nuvarande makt som Lambertz, Sabuni, Pagrotsky, Abrahamsson, Stig-Björn Ljungren. Alla vill vara med där framtiden skapas. Även jag…

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: