Demokratiråd?

11 07 2008

SNS presenterade idag en rapport med titeln ”Media – folkets röst?”. Fokus är att studera användandet av opinionsundersökningar för att undersöka folkets röst.

Demokratirådet bestod av 9 män, presenterade sittandes i en lång rad i skinnfotöljer.

Folket? Absolut inte!

Skandal? Kanske inte, det är det för vanligt för. Men pinsamt för SNS! 

Opinionsundersökningarnas vara eller inte vara? Kontentan blev nog; Om man betalar tillräckligt med pengar till ett bra undersökningsinstitut och om media upprättar checklistor på hur man ska hantera undersökningar så kan de verkligen vara folkets röst. 

Vi själva arrangerade vår andra debatt; ”Vem har makten över ordet?”. Drygt 150 personer kom. Bland dem makthavare och allmänhet. Jag var nöjd, Almedalsbloggen mindre nöjd. Erika där menar att jag inte har koll som tror att allmänheten är i Almedalen. Hon menade att de 40 hon såg var journalister och bloggare (vilket för hennes egen del sammanfaller). Det har hon faktiskt helt fel i, och de var på plats. De var de 110 personerna hon inte kunde räkna till. De påstod att de var nöjda.

I morgon delar vi ut priset till Almedalens Mediemäktigaste. Mediemäktigast är den/det/de som påverkat mediebilden för allmänheten. Och hos oss är det allmänheten som väljer. Kan till och med bli Almedalsbloggen!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: