Sverige har bästa sportkommentatorerna

25 08 2008

Enligt min finske kollega Henrik gör vi svenskar mycket dumt. Dummast är att vi inte förstår att finlandssvenskar har svenska som modersmål. När man ger en finlandssvensk en komplimang för ”vilken bra svenska du talar” så har man både förolämpat finnen och avslöjat sin egen okunskap. Varning för det alltså!

Men Henrik tycker vi i Sverige gör två saker bra. Medievärlden är bra mycket bättre än andra nordiska tidningar som bevakar medieutvecklingen. Och svenska sportkommentatorer i SVT är enligt Henrik i vart fall bra mycket bättre än sina finska kollegor.

Skönt att höra av någon som kommer från ett land som har ett av världens bästa skolor och som slog oss i medaljligan. Inga andra jämförelser.

 

Annars var jag nyligen på Filmhuset och såg Sweet Charity av Bob Fosse med Shirley McLain. Filmen var vald av Eric Sjöström, chef för Kulturhuset, som en av hans favoritfilmer.

Filmen höll verkligen ovanligt bra, sina 30 år på nacken till trots. Men dess ålder avslöjades när förtexterna rullade. Riktig gammalmedia. Varje funktion, även assistenter, presenterades med ett namn, och alla fick en egen bildruta. Idag hinner man inte läsa eftertexterna som presenterar de medverkande eftersom det går så fort. Ingen i publiken är intresserade av den informationen längre. Vi vill bara veta om Brangelina varit med eller ej. Bra eller dåligt? Mer stjärnfixering än vad i vart fall jag tycker är uthärdligt har blivit en konsekvens.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: