Välkommen till verkligheten

28 08 2008

Idag var jag delaktig i en paneldebatt för nyantagna jurister. I två timmar fick de fritt ställa frågor till oss med jur kand som varit yrkesverksamma ett antal år. Debatten har funnits ett antal år (jag var med och startade den för 13 år sedan) och är lika uppskattad av studenterna som oss i panelen. Det är väldigt bra frågor och vi försöker alla svara ärligt, även på lönen och hur mycket vi arbetar.

Därför är det alltid med viss bävan man väntar på frågan; Hur är det för tjejer i juristbranschen? För sanningen där är ju att det finns lika många begåvade tjejer där som förhoppningsfulla går utexaminerade ut i verkligheten för att efter ett antal år notera att det var killarna som hamnade i toppen. Mina råd är alltid, skaffa en mentor, tro inte att det är dig det är fel på utan det är strukturerna och välj chef med omsorg.

Det sista har Sydsvenskan gjort. Grattis till att äntligen ha fått en ny chef i Daniel Sandström. Jag tror som han, bibehållen god journalistik som utvecklas i takt med medieutvecklingen kommer fortsatt ha en stor marknad. Lycka till Daniel!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: