Vi som tror att vi kan internet bättre än Telia

24 09 2008

Har just smitit ut från ett seminarium arrangerat av Ifra Local Media Conference med betoning på framtiden. Naturligtvis kom frågan om mobiloperatörer upp, inte bara från oss svenskar.

När Morris Packer visade citaten från informationschefen på TeliaSonera, Bengt Ohlsson, så möttes de av skrattsalvor. Att de närvarande inte skulle förstå affärslogiken på internet och att yttrandefrihetslagen inte skulle gälla digitala medier.

Jag ska träffa Telia i nästa vecka. Alla ni som inte anser att Telia har rätt, skicka gärna in en kommentar hit. Det vore skönt att ha er i ryggen när argumenten inte biter!

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

26 09 2008
Jörgen Bengtsson, utvecklingschef C.lab (Östgöta Correspondenten)

Jag var moderator på ovan nämnda konferens, och påstår mig ha kunskap om internet. Jag är en tung användare av mobilt internet och blir oerhört förvånad över Bengt Ohlssons uttalanden.

Bengt Ohlsson säger till medievärlden: ”De som jobbar med digitala medier tycker inte att det här är något konstigt, de vet hur det fungerar med intäkter på intenet. Det är skillnad mot dem som jobbar mest med papper, och är möjligen en generationsfråga också, säger Bengt Olsson.”

Som sagt, jag påstår mig vara väl insatt i såväl internet som mobila tjänster, och anser att Telias agerande med Telia SurfOpen är helt uppåt väggarna felaktigt.

Bengt Ohlsson säger vidare till Medievärlden: ”Till exempel sades det att vi bröt mot Yttrandefrihetsgrundlagen, men det är inte applicerbar för den omfattar inte digitala medier. Från det att du har publicerat en hemsida har du sagt upp din makt över hur den visas”

Behöver detta uttalande ens kommenteras? Jag vill påstå att detta uttalande är ytterst pinsamt från en person i Ohlssons position.

Därför har jag också beslutat att stänga Corren.se för besökare från Telia SurfOpen.

26 09 2008
Jörgen Bengtsson, utvecklingschef C.lab (Östgöta Correspondenten)

Till vilken sida rekommenderar TU att vi ska redirecta trafiken som kommer från Telia SurfOpen?
Finns det någon bra informationssida framtagen?

26 09 2008
Anna Serner

Man kan bara peka till länken:

http://tidningsutgivarna.wordpress.com

Dit kommer då läsarna och där står:

Tyvärr kan du inte nå tidningen du söker via tjänsten SurfOpen i dagsläget. Av tekniska skäl blir tidningen inte rätt publicerad. Genom att lämna SurfOpen och istället knappa in webbadressen direkt i mobilens webbläsare kan du dock besöka tidningssidan.

1 10 2008
Mathias Vahlgren

Jag står bakom dig till 100 procent. Det Telias informationschef pratar om är snömos. Liknande tankar fanns när internet var nytt. Då byggde operatörerna upp portaler som läsarna skulle använda i stället för att gå direkt på källan. När läsarna/besökarna förstod vad det handlade om så valde de bort portalerna och sen gick det som det gick med dem…

Mathias Vahlgren, Gota Media/Smålandsposten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: