Förebilder

29 09 2008

I dagens DN (i en artikel som inte finns på nätet) redovisas att UD får underkänt för sin kontroll av riktlinjer, hur de hanterar anställda och hur de kostnadinseffektivt hanterar sin ekonomi. UD driver sin personal hårt, det är allmänt känt, men vårdar den inte. Det är på det allmännas bekostnad.

I USA röstade kongressen igenom en 700 miljarder dollars-kur för att rädda världsekonomin. Kravet för att få igenom förslaget löd bland annat begränsade fallskärmar för finanscheferna. Krisen har inte ännu med full kraft nått Sverige, men i varje fall jag har Carnegie i färskt minne.

Samtidigt i en radiokanal i Stockholm, The Voice, sitter dörrvakten Fadde i en intervju. Han riskerar fängelse för ”en liten tvist med skatteverket”. Fadde anser att rättssystemet är orättvist” oskyldiga fälls och skyldiga släpps fria”, naturligtvis anser han sig vara en representant för de sistnämnda. ”Direktörer kan förskingra hundratals miljoner och gå fria men sådana som jag kan fällas för ingenting”.

Man kan tycka och tro vad man vill om Fadde, men om samhällets statuerar exempel som UD och finansbranschen kanske man får leva med att vanliga medborgare tänker först på sig själv och sedan på vad som är rätt och fel?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: