Från ÖB till FRA med 100 steg

7 10 2008

Igår  hade jag en intressant eftermiddag. Träffade först Telia om SurfOpen, återkommer om det…

Sedan bagv jag mig till Nordic Light där vi hade träff med de svenska toppchefer som varit mentorer för en långtidsarbetslös ungdom i arbestförmedlingens regi (går att läsa om i Di-weekend från förra fredagen somäven  finns olänkbar på nätet). Fantastisk erfarenhet att få med dessa tyngda chefer (två fick sparken på vägen; Erik Olsson, Bo Bylund) att engagera sig i en fråga som vanligtvis ligger långt från deras bord.

En som berättade sin historia var ÖB Håkan Syrén, som nu insåg hur konstigt arbetsmarknadspolitiken fungerar för en arbetslös. Han lät riktigt politisk när han agiterade för en samlad aktion från mentorerna för att få regeringen att se över systemet!

ÖB har ju annars varit tyst i den senaste politiska frågan, FRA, som jag med 100 steg tog mig till. Svenska PR-företagen arrangerade debatt på pressklubben och jag satt med i panelen.

Faktiskt den bästa panel jag deltagit i, för oss som satt med i varje fall. Intressant samtal om varför kommunikationen gick så snett och vilka slutsatser man kan dra av bloggbävningar inför nästa val. Att bloggbävningen inte blivit detsamma om inte gammalmedia vaknat och gjort debatten publik var vi överens om. Frågan är hur lätt det är att starta sådana bloggbävningar, i en debatt där inte dramaturgin är lika tacksam; Orwells 1984, interna stridigheter inom partierna, tillräckligt stort motstånd för att fälla regeringen (60%) och sist men inte minst krocken mellan gammal och ny kultur.

Bloggarna är ju representanter för MeWe-generationen (även om de inte faktiskt är det rent åldersmässigt). En generation som frivilligt vill dela med sig, vara individualist och ger för att få. I detta sammanhang kommer storebror och bara tar, tvångsmässigt. utan att förstå den nya logiken med nätet och inställningen.

Den nya kulturen är här för att stanna, inte minst över nästa val. Det måste politikerna ta hänsyn till oavsett bloggbävningar eller inte.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: