Pelle Törnberg om Murdoch

23 10 2008

Pelle Törnberg ha just lämnat scenen på Mediedagen i Stockholm. Som en fd mediemogul är det intressant att höra hans spaningar.

Enligt Törnberg är det mest spännande som händer i den internationella medievärlden just nu bristen på händelser. USA har tappat förtroende för tidningar, eller nästan hela världen har tappat förtroendet. Martin Jönsson skrev utförligt om detta fenomen i helgen, ligger lite längre ned på hans blogg.

Enligt Törnberg är denna brist på förtroende för tidningar felaktigt. Han pekar på att det läses fler tidningar i världen än någonsin, och konsumeras mer medier. Men ingen vill betala för det, i vart fall inte konsumenterna. Annonsörer borde förstå att placera sin annonspengar där konsumenterna finns.

Den intressantaste spaningen Törnberg gör är också att Rupert Murdoch har ett nymornat intresse för tidningarna och att han brukar ha rätt. Murdoch har investerat 5 miljarder i en tryckerikoncern i England där han satt sin favoritson som VD. Murdoch har gått från investeringar i TV till att investera i tidningar och internet. Och enligt Törnberg ska man inte lyssna på vad Murdoch säger utan se vad han gör. Murdochs investering ska bli intressant att följa i dessa tider!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

24 10 2008
PO Mediakonsult

Vad underbart, mitt media, dagstidningar konsumeras och publiken finns där. Men vad jag tror är att det är den äldre publiken som läser tryckta dagstidningar, och många över 50 plus har gott stält och kan konsumera en hel del. Yngre publiken finns på nätet, det finns klara fakta om detta. Vilka möjlighter det finns för utgivarna, jag väntar nu på nya affärsmodeller, som ger intäkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: