Socialt jobb med etik

3 11 2008

Jag äter nästan bara arbetsluncher. Hur gör man annars när man ska socialisera sig med omvärlden utan att sitta bakom ett skrivbord för att få till småsnacket? Det betyder å andra sidan att man aldrig får tid till att handla, träna, träffa kompisar eller annat. Det är det värt, runt lite mat löper samtalet lättare. Jag har nu också infört frukost- eller kaffepåstan möten. De fungerar likabra

Idag har jag lunchat med Ulrika Knutsson, ny ordförande för Pressens Samarbetsnämnd. Det var en ovanligt givande lunch. Vi har båda relatvit nya ögon på en verksamhet som är livsviktig för dagspressen (och medier över huvud taget). Pressetik. Pressens Samarbetsnämnd tillsätter Pressombudsman, vars uppgift är just att övervaka pressetiken. Ulrikas första steg är att arrangera ett seminarium tillsammans med Pressens Opinionsnämnd för att diskutera de nya förutsättningarna i den digitala världen. Kalle Jungkvist från Aftonbladet.se och Oscar Schwarts från stoppafralagen.nu ska inleda.  

Ett bra första steg. I morgon ska jag luncha med bla reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig. Också ett bra initiativ om etik.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: