Ny vind i FRA-seglen

20 11 2008

Debatten om FRA har varit ganska tyst ett tag, men det känns som att den börjar vakna till liv igen. Den 24 november arrangerar Centrum för rättvisa och Advokatfirman Cederqvist ett seminarium om behovet av en författningsdomstol i anledning av hur grundlagarna respekteras av lagstiftaren, den 8 december arrangerar Delphi-law en seminarium om FRA-lagen inom IT-juridikens område. Sist men inte minst arrangerar vi ett seminarium den 9 december om hur FRA-lagen ska respektera yrkesområden med tystnadsplikt.

Nu rapporterar också Medievärlden att Nils Lundgren, junilistan, framgångsrikt har drivit frågan om källskydd EU-parlamentet. Parlamentet röstade idag för ett bättre skydd för journalisters källor. Sverige som brukar vara långt framme i vårt skydd för yttrandefrihet är tyst i frågan om källskyddet och FRA.

Det ryktas om missnöje i regeringskorridorerna, kompromissen som lades fram 25 september tystade protesterna ett tag. Men frågan är om regeringen som har lagt locket på i FRA-debatten ett tag klarar det länge till? Långt ifrån alla frågor är besvarade, det visar antalet seminarier!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: