Bråkig fortsättning följer – det är ett löfte

10 12 2008

Igår hände det mycket. Man skulle kunna tro att lanseringen av vårt nya designprogram, med en ny logga, var planerat till att vi skulle ha FRA-hearing. Och man skulle kunna tro att jag då visste att jag skulle bli utsedd till Sveriges näst bråkigaste kvinna i näringslivet, just för vår kamp för att förändra FRA-lagen.

Bråkig är en mindre lyckad benämning på vad Passion for Business vill belöna. Mod, stridbarhet och vara ett föredöme var kriterierna (vilket som tur var Resumé, Dagens Media och Medievärlden förstått).

Med det i åtanke är jag mycket ärad av utmärkelsen. Även tacksam, för oftast får man ju inte bekräftelser i det dagliga arbetet för det man gör (och det gäller väl alla). Det jag själv kämpat för, vid sidan av FRA-lagen och mot SurfOpen, är att öka jämställdheten i näringslivet. Det arbetet är det som behöver mest uppmuntran, för där är det fortfarande tungt och mycket motstånd. Att hävda att kvinnor har lika mycket kompetens som män är fortfarande förenat med långa diskussioner om biologi, föräldraskap, ambitioner och privata erfarenheter. Att orka hävda att kvinnor kan vara både mamma och VD, att kvinnor faktiskt har ambitioner ända till dess att man ska fördela föräldraledigheten och att bara för att någon har dåliga erfarenheter av EN kvinna betyder inte det att alla kvinnor är dåliga (se ex hur 1:an på listan Carina Lundberg Markow bemöter Leif Östling i just dessa frågor). Att orka argumentera i dessa frågor behöver sannerligen uppmuntran.

Så därför är det en stor ära och uppmuntran att bli uppmärksammad. Det ger kraft till fortsatt energi i alla viktiga frågor vi ALLA kan påverka. För jag hoppas det ger inspiration till andra kvinnor (och män) att våga ta plats och kämpa. Eller kalla det bråka om ni vill. Bara det ger resultat.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

10 12 2008
Leo Erlandsson » Medborgarrättsrörelsen (pp), IPRED och FRA

[…] Opassande1 Opassande2 Klamberg Anna Serner Lars-Erick Copyriot Mab HAX1 HAX2 Blogge Andra intressanta bloggar om: Centerpartiet FRA […]

10 12 2008
Leo

Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: