Rekrytera i dåliga tider

26 01 2009

Idag har TU fått tillskott av både en avdelning och en person. Lena Victorin har börjat hos oss.

För många i dessa tider där det bara är nedskärningar som gäller är det en lyx att kunna rekrytera. Jag är medveten om att vi som branschorganisation har ett stort ansvar att använda de medel som medlemmarna betalar. Det är precis det jag tycker vi gör.

TU har två syften med verksamheten. Dels att verka för en långsiktig positiv utveckling för våra medlemmar. Vi ska alltså arbeta för att ta fram verktyg och kunskap som kan hjälpa våra medlemmar att skapa bättre affärer. Jag vill därför förlänga Unga Vuxna projektet till att bli konstant, men också utveckla Tidningen i Skolan till att även lära oss hur eleverna förhåller sig till medierna och mediekonsumtion. Närma tidningshusen till marknaden. Lena ska överta ansvaret för TiS när Göran Subenko tyvärr ska gå i pension till sommaren. Behålla det som finns, men lägga till en dialog. Inte bara vi ska ge kunskapen om dagspressen utan eleverna ge oss kunskapen om marknaden.

Det andra syften är att säkerställa fria medier för en demokrati. Lena har just givit ut boken om civilkurage, ”Take a look at dig själv”, ett exempel på hur hon paketerat svåra samhällsfrågor för att nå unga målgrupper bättre. Ett annat exempel när hon skapade Queer Cab, en gratis taxi för unga; om de samtidigt vågade prata fördomar.

Jag tror att vi måste bli bättre på att förklara skillnaden mellan en publicistisk produkt till rena åsikter. Det handlar också om mediernas roll i samhället, en svår fråga som Lena säkert kan hjälpa oss på TU att kommunicera. Kunskapen om medierna finns, nu ska den ut också!

En nödvändig investering alltså. Och därmed medlemsnytta!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

8 02 2009
Veckan som gick gånger två - 5 och 6 at Same Same But Different

[…] inte kommer att förändras i takt med att de växer upp och börjar jobba, och förra veckan annonserades en rekrytering inom området som ska ha koll på de ungas vanor, på den nya avdelningen Innovation och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: