Möte med distributörer

9 02 2009

Nedan följer ett långt blogginlägg utan bilder. Helt fel om man får tro Daniel Kjellson, som ger många bra bloggråd här.

Idag har vi på TU haft möte med distributörer. Alltså inta bara pappersdistributörer, för det har vi också, men också digitala distributörer. Alltså operatörerna. De två distributörerna börjar i allt högre utsträckning konkurrera, men de är i grunden extremt olika. Främst för att pappersdistributörerna ägs av tidningarna (alla utom en som ägs av posten) och därmed är närmare tidningens utveckling och affär. Operatörerna har många andra affärer att ta hänsyn till, fortfarande en majoritet som heter ”voice”

Och det var just det med annat innehåll än voice som vi pratade om. TU har haft ett långt projekt som hette mobila tjänster. En testperiod under hösten -08  stötte på många tekniska problem och blev ingen banbrytare direkt. Men ändå. Det förenar tidningarna med operatörerna om att det händer mycket annat än voice i mobilen just nu, och att alla parter har vi ett intresse av att volymen ökar. Vi på TU vill få permanenta fasta (låga) maxavgifter för tidningarna att ha nummer för att tex skicka ut nyhets-sms, för vi tror på nyheter i mobilen. Sms som kan leda in till artiklar och in i tidningen. 

Vi är eniga om att vad som behövs är ett förändrat beteende hos både tidningar och konsumenter för att öka volymen av nyhetsflöde i mobilen. Grunden är att operatörerna då också hjälper till med låga förutsebara flat rates för konsumenterna. Det i kombination med bra ekonomiska villkor för branschen så tror vi att tidningarna faktiskt kan hjälpa till att ändra beteenden. Vi ska träffas om en månad igen. Fyllda av kreativa idéer för att skapa värde för alla. Det var ett bra möte helt enkelt!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: