Frustration med bra avslutning

4 03 2009

Igår satt jag av en hel dag med upphovsrättsutredningen. Sammanföll med sista dagen i TPB-målet. I det ena fallet tvistar man om upphovsrätten över huvudtaget existerar på grund av den tekniska utvecklingen. I det andra fallet är det som att tiden stått stilla.

Upphovsrättsinnehavare är konstnärer som intar en svag ställning, arbetsgivare inom reklam- och mediesektorn får anpassa sig till den verkligheten. Lite hårddraget, emn grundläggande har man inte alls insett att medieindustrin är en bransch som just nu är stadd under en intressant, snabb och ibland smärtsam förändring. Snabba beslut krävs, upphovsrätten till anställda kan fortfarande sätta käppar i hjulet för dessa beslut. Det är inte rimligt. Ingen som sitter i denna utredning är emot upphovsrätten, att alla ska få skälig ersättning för sitt arbete. Men det är skillnad på en anställd journalist och en konstnär. Lagen speglar inte det.

Avslutade dagen på Näringslivets 125 mäktigaste Kvinnor. Veckans Affärers hedervärda arbete för att skapa en större jämställdhet. Pontus Schultz ledde samtal med ett stort antal intressanta människor. Han var lysande. Påläst, personligt engagerad och intresserad av svaren. Läs hela veckans nummer som kommer ut i morgon!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: