TU 2010

8 04 2009

Medievärlden har en mycket intressant (för oss på TU) intervjuserie om vad tidningsmänniskor tycker TU bör göra. Idag är det Daniel Sandström som intervjuas, men nya kommer varje dag. Alla är samlade på nätet.

Vi kommer återkomma till vad vi faktiskt gör idag, och vad vi tror vi kommer göra 2010. Ett par saker vill jag ändå säga redan eftersom de kommer upp ett antal gånger;

  • Vi driver inte längre teknikprojekt. Istället har jag anställt två omvärldsbevakare som ska hålla koll på såväl mediebeteenden som teknikutveckling, Jon och Lena. Man kan följa dem här.
  • Vi arbetar just nu om hela vår sajt och kommer liksom Medievärlden och Medieutbildarna helt bygga den på opensource-lösningar. Allt där kommer vara öppet och vi hoppas sajten kommer kunna fungera som en kunskapsnod. Vi återkommer om lanseringsdatum.

Under påsken kommer jag ta ledigt. Hoppas andra också har den förmånen.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

21 04 2009
Crille

Eftersom jag antagligen inte kommer bli tillfrågad om vad ni borde syssla med passar jag på att berätta det här.
Jag jobbar som affärsutvecklare för VF.se och har bakgrund som journalist och inom webby.
Jag tycker er absolut viktigaste uppgift är att ta reda på svar, och vad som gäller i olika frågor, samt att driva frågor till sin spets, vilket ni hittills misslyckat fullständigt med när det gäller nya medier.
Allra tydligast blev det när jag var uppe hos er på en workshop angående moderering eller icke moderering, och istället för att leverera klara och tydliga svar över vad som gäller ur juridisk synpunkt valde ni att låta ett gäng äldre män häva ur sig 50-tals kommentarer i stil med: ”Det är en kloak därute”.
Där stod en handfull representanter från TU och lät det hela fortgå utan någon som helst ansats att bemöta det.
Pinsamt, och ett bevis på hur ni ser på webb och andra inte längre speciellt gamla medier.

21 04 2009
Per Hultengård

Tråkigt att du inte gillade seminariet eftersom vi annars fick annars mycket höga betyg i utvärderingen från övriga deltagare. Vad gäller det juridiska ansvaret finns det bara två lägen att välja på: antingen modererar man inlägg och kommentarer och då gäller utgivaransvaret eller så modererar man dem inte och då gäller inte utgivaransvaret, men däremot har man ett tillsynsansvar i efterhand.

PS! Det där yttrandet om ”kloaken” var ett citat från en artikel som Bo Södersten skrev – torde därtill vara ett av bloggvärldens mest utskällda yttranden – som en av talarna använde, inte som ett uttryck för sin egen mening utan för att illustrera ansvarsproblematiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: