BBC vill ha OffCom

13 05 2009

På Public Service-dagen (PS) idag kom BBCs VD, Mark Thompson. Han skulle prata om framtiden i det digitala landskapet.

Han ser att PS framtiden bygger på partnership. Han tycker mycket på teknik och distribution tillsammans med andra broadcast-bolag. PS ska ha som uppdrag att bidra med valmöjligheter, kvalitet och innehållsbredd. Att göra teknik möjlig för andra broadcasters gör att BBC bidrar i än högre utsträckning.

Men på min fråga hur han ser på partnership med dagspressen så visade sig att han är öppen för det med. Det publicistiska innehållet med lokal anknytning kan bidra till BBCs inehåll, liksom deras teknik av rörlig bild kan bidra till tidningarnas webbsidor. JAg tycker det ligger mycket i det.

I Sverige har det låtit som att jag och PS inte ser varandras nytta, utan snarare att dagspressen vill begränsa PS verksamhet. Det har vi aldrig menat, vi har bara efterlyst att utökning av tjänster som inte kan anses ligga inom uppdraget  och som påverkar marknaden ska kunna begränsas.

I UK har man OffCom, vilket nästan alla andra europeiska PS-bolag inte vill ha. OffCom har hindrat BBC i vissa sammanhang att utveckla sina tjänster på nätet. Trots det uttryckte Mark Thompson sin  uppskattning av OffCom. För att det bidrar till transparens och objektivitet. Därmed trovärdighet. Och trovärdighet är precis det PS har om som främsta usp. Dessutom menade Thompson att ett nationellt OffCom motverkar att BBC ska slippa att bli anmälda till kommissionen istället.

Transparens , trovärdighet och enkelhet. Kanske inte är så illa i Sverige också?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: