Katharine Zaleski

29 06 2009

Så har hon landat i Visby, den amerikanska nyhetschefen från Huffington Post. Just nu sitter hon i vår hyrda trädgård och blir intervjuad. Intresset för seminariet om Huffington Post var stort igår bland folk man mötte. Ska bli spännande att se hur många som kommer.

Gårdagens seminarium media och jämställdhet, läs mer på Mediemaktsbloggen, hade ungefär 80 besökare och det blev en rolig debatt. Gudrun Schyman, som missade en båt, stormade in 20 minuter i den något fördröjda debatten. Hon levererade one-liners som fick både applåder och gapskratt. Men debatten präglades också av mycket kunskap, många delar av medialogiken speglades.

För att mediabevakning ska ske jämställt måste det till kunskap i organisationen. Som Pontus Schultz sade, när Veckans Affärer började skriva om detta brännheta område, insikten om hur ojämställt det var fick han först då och för att bevaka rätt fick de börja med sin egen jämställdhet inom redaktionen.

In bit kvar att gå är det onekligen. Mikael Nestius gav visst hopp om förändring när han beskrev en situation där kvinnor fått många chefsjobb inom redaktionerna. Gäller bara att de har kunskapen!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: