Snackisar

3 07 2009

De senaste två dagarna har varit fyllda av snackisar.

FORES, tankesmedjan, arrangerade ett seminarium om upphovsrätt. ”Fred efter Pirate Bay”. Dit kom köparen av Pirate Bay, Hans Pandeya. Intresset blev stort från början och FORES agerade snabbt som vanligt och bytte till största lokalen. Det behövdes och twitterflödet var intresant att följa!

Själv gick jag på ett seminarium om bloggbävning och bloggares makt, en slags uppföljning till vårt eget om Huffington Post. Det var ett bra seminarium med två influgna amerikanska bloggare. Den ene från AMERICAblog, John Aravosis, spräckte hål på Obama-administrationen. Han beskrev hur de som bloggare var intressanta till att börja med, men när Obama vunnit över Clinton möttes de av tystnad. Nu har de ingen relation med vita Huset som inte vill samarbeta med bloggare. Obamas förståelse för det dialogen med väljarna verkar alltså inte riktigt vara ärligt. Sossarna som arrangerade semianriet lovade att inte göra detsamma om de vinner i höst.

Almedalen bjuder också på DJ. Henrik von Sydow som tillsammans med Lena Lijeroth förlorade sin battle mot Astudillo häromkvällen visade stor revanschlust när jag mötte honom. Han ansåg själv att han hade varit en rättvis vinnare men insåg att han skulle ha tagit med sig fler anhängare. Per Schlimann inledde sin DJ-bana igår, och anhängarna hade han inte glömt. Han startade lite försiktigt men kom snart i gasen och var nästan omöjlig att få av scen, Filippa Reinfeldt var hans side-kick.

Nu är det bara vårt sista seminarium, Almedlanes Mediemäktigaste, kvar. Sedan är det regn och semester….

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: