Sista bloggen före semestern

4 07 2009

Almedalen är över för i år. Jag ska göra lite avslutande arbete och sedan gå på semestern. Är nöjd med vår närvaro och är glad för positiva reaktioner från Thorbjörn von Krogh. Vi kommer tillbaka nästa år!

Mediedebatten kommer däremot nog inte ta semester. Idag går Alex Schulman till attack mot upphaussningen av bloggvärlden i DN.  Han har sina poänger, tex att ett fåtal svenskar är aktiva bloggare och att det mest är en inre krets som läser varandra. 

MEN, han använder ”soffsvensken” som medborgaralibi och menar att bloggar inte läses av dem. Att FRA-debatten var en bloggbävning men svensken var inte intresserad. En intressant åsikt. Inte många svenskar läser ledarsidorna heller, om man jämför hur många som läser underhållningssidorna. Ingen har väl därmed dragit slutsatsen att ledarsidor är meningslösa för att påverka makt?

Och även om bloggar i sig inte är nog för genomslagskraft  så kan bloggarna både skapa och punktera nyheter som når ute i sofforna.

Att bloggar inte är den ensamma nya makten håller jag helt med om, men att de kan betyda makt tycker jag inte det råder någon tvekan om. Redan samspelar nya och traditionella medier, jag tror det kommer ske mer i framtiden.

Glad sommar!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: