Fler pingvinpris

1 09 2009

Börjar bli trött på att det alltid finns någon som offentligt är beredd att idiotförklara branschkollegor.

I dessa tider, där gamla sanningar för medieintäkter omprövas och ingen har nya sanningar, tycker jag att det skulle vara mer tillåtet att göra fel. Den som vill pröva nya grepp att tjäna pengar borde få kollegornas applåd för sitt mod. Istället är så många snabba på att berätta varför det är så fel, korkat och misslyckat.

Google har sitt pingvinpris. Det delas ut till den inom företaget som har vågat något nytt OCH misslyckats. Dessutom krävs en självreflekterande analys över misslyckandet. Så kan ledare och medarbetare stimuleras att pröva nytt. Att riskera att bli idiotförklarad innan man ens hunnit pröva stimulerar ingen!

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

1 09 2009
Joakim Jardenberg

Inte helt säker på vad du egentligen säger här. Får man inte vara kritisk och ta en debatt alltså? För egen del gillar jag diskussionerna och är inte speciellt intresserad av en panel med jublande ja-sägare. Det vore intressant att veta vad som föranledde den här postningen.

Sedan vore det kul med en länk till med om Googles pingvinpris. Det har jag helt missat.

2 09 2009
Anna Serner

Debattera, kritisera men inte kategoriskt fördöma. Så menar jag. Det finns många sanningar just nu om vad man inte kan ta betalt för. Av rädsla för att bli uthängd som en idiot finns ju risken att man inte vågar försöka. Det är alltid lättare att kritisera de som vågar än att vara modig själv. Jag tycker man ska ha respekt för de som vågar.

Vad gäller Pingvinpriset så hörde jag det av europachefen (?) från Google på MSN Innovate i april. Har tyvärr ingen länk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: