Bokmässans första dag

24 09 2009

För tidigt att dra några slutsatser. Men första intrycken är att detta är en fantastisk mässa för den som älskar böcker. Alla förlag (och krisen ärinte närvarande här, enormt påkostade montrar) finns representerade och lägger ned mycket energi åt att skapa seminariepunkter.

Problemet är att de som arrangerar seminarier i sina montrar konkurrerar med alla andra montrars ljud, det är nästan omöjligt att höra något. Och vill man gå in i en hörsal kostar det faktiskt hutlöst mycket pengar. 1200 kr/dag, inga halvdagar säljes, eller 475 kr/seminarium. Jag som hittils hunnit gå på Kulturutredningens debatt, där bla  Pagrotsky och Lena Liljeroth Adelsohn debatterade, kan undra över varför en debatt om en offentlig utredning ska kosta så mycket?

Vill Bokmässan nå andra målgrupper än de direkt berörda, bokbranschen, har man främst Almedalen att konkurrera mot. Och där är det gratis för besökare… För oss som vill skapa opinion runt demokratiska frågor som yttrandefrihet, mediers roll och förutsättningar i samhället undrar vem som ska vilja betala en seminarieavgift för att komma och bli påverkade?

Annonser

Åtgärder

Information

One response

28 09 2009
Nappar Anna Serner på Agneta Lindblom Hulthéns förslag? « mediestudier

[…] i ett senare inlägg beskriver Anna Serner sig på ett sätt som nästan doftar utredningsdirektiv: vi som ”vill […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: