Anna Ankas plats i medieutrymmet

27 09 2009

TV3 har skapat ett format som följer svenska Hollywood-fruar. Känns som ett bra TV3-format, följer deras varumärke väl. Men vad hände sedan?

När jag i fredags bänkade nig framför Skavlan, för att höra just Anna Anka intervjuas, fick jag nog. Här har vi en svensk tjej som gift sig med en man som är nästan dubbelt så gammal som hon och hon uttalar sig som om hon vore född på 30-talet. 50-talsbilderna med den skurande men leende hemmafrun har kommit tillbaka.

Varför får hon så mycket medieutrymme? Det går omkring massor med tjejer och killar med åsikter som hennes som ingen är intresserad av att lyssna på. Ingen skulle drömma om att åka till en förort till vilken storstad som helst i Sverige och intervjua någon med så muggiga värderingar. Sätta henne i TV-soffan på bästa sändningstid och ge henne fritt utrymme att vädra sina åsikter. Hon har under en veckas tid bevakats av tidningar, radio och TV som om hon vore i klass med Angela Merkel.

Det finns bara två skäl till att Anna Anka får detta utrymme. Hon har gift sig rikt med en gammal kändis, numera ex-kändis, och hon har flyttat till Hollywood. Därmed har hon förverkligat drömmen om att bli rik och få ett nytt liv. Hennes i Sverige så förbjudna värderingar blir kryddan på moset.

Är det så ytliga vi har blivit? Usch. Jag stängde av Skavlan. Jag fick nog.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: