Teknikrally

1 11 2009

I Tokyo, dag 3. Ungdomarna kom igår och vallades snabbt till Shibuya, ett mecka för spelhallar, mangacaféer och ungdomar. En enorm ljudnivå! De såg lite skrämda ut, men hämtade sig när vi hyrde in oss på ett internetcafé och gav dem twitteruppdrag.

Vår idé om att de ska gå runt med mobiltelefoner hela tiden verkar inte genomförbar. Kontantkort fungerar inte i våra telefoner, man kan inte köpa en telefon om man inte är japan och de telefoner man hyr har inget fast tak för datatrafik. 1 MB kostar mellan 500-1000 kr, om jag tolkar erbjudandet rätt. Vi får helt enkelt twittra när vi har tillgång till våra egna datorer. Om ni tittar på ungdomarnas twitterflöde på @tutokyo på http://www.twitter.com kan ni se vad japanska typsnitt vid en japansk dator åstadkommer…

Japan är i varje fall en salig blandning av high tech och old fashion. På tunnelbanan finns griffeltavlor kvar för meddelanden mellan resenärer, trots mobiltelefontäthet. Idag ska vi besöka teknikstaden med alla sina mässor. Vi ska till KDDI Designing Studio samt Akihabara och Sonys showrooms.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: