Fokusgrupper

3 11 2009

idag har ungdomarna genomfört fokusgrupper på gatorna. Vi genomförde fyra stycken. Dessa täcker tjejer och killar mellan 16-26, från Tokyo och Osaka, överklass och arbetarklass. Slutligen även fotomodeller som kallar sig ”Bloggsisters”. Sammanfattningarna som ungdomarna kommer göra läggs upp på Framtidsbloggen, där även deras twitterflöden ligger hela tiden.

Min egen reflektion är att man nog ska vara försiktig både med slutsatserna av våra fokusgrupper, men även att översätta japansk mediekonsumtion med svensk. Det finns många kulturella skillnader som jag tror ha avgörande betydelse. Bland annat att japanska ungdomar inte får läsa om politik/samhälle alls i skolan. På frågan om de diskuterade valet som hölls i augusti så skrattade de bara och skakade på huvudet. Kopplingen demokrati, granskande journalistik, källkritik osv har alltså inte alls samma självklarhet som i Sverige. Mer slutsatser följer.

Nedan följer bilder från tre fokusgrupper. På en bild ser ni våra ungdomar tillsammans med ”Bloggsisters”.Fokus2Fokus3Bloggsistersskoltjejer

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: