3D i framtiden, f-n vet

4 11 2009

På besök idag hos Docomo, främsta mobiloperatören (50% av marknaden), fick vi se det senaste på både mobil, innehåll och framtidsvisioner. 

På mobilområdet var det en nyhet som imponerade. En mobil som föreföll vara en uppvikbar, men visade sig kunna separeras. Bildskärmen sitter fast med tangentbordet med magnet. Man kan alltså både se film på skärmen som man tar ett samtal. Dessutom kan skärmen då bli större, och bytas ut. Genom att de använt magnettekniken så kan man även använda bordsstativ av magnet där en större skärm än tangentbordet kan användas.

På innehållssidan var det mycket upplevelsebaserat, d v s film, musik och spel. Tidningar kan lära av hur man skapar en större upplevelse när man läser tidningen (genom ex design, även på papper), men är man en tidning så är man ändå en tidning. Att tro att man ska bli ett dataspel eller långfilm tror jag är att gå vilse. Men de har tagit fram en slags widget, en ikon, som man programmerar att ge senaste info om vad som hänt inom vissa områden (ex politik, sport, kultur osv). Att få den typen av info kostar, ca 25 kr/mån, men den tjänsten har de lyckats lansera. Betalinfo här på kortet:

prenumeration

Avslutningsvis fick vi ikläda oss 3D-glasögon och kliva in 10 år i Docomos framtid. Vi såg kul ut… men ingen av oss blev väl dö-impad (se Joannas kroppshållning närmast kameran…, 

3D

Joanna


Åtgärder

Information

One response

5 07 2018
website development company

It’s really a great and useful piece of info. I am happy that you simply shared this helpful info with
us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: