Tidningen i Kindle

5 11 2009

Så har jag äntligen sett det, en tidning presenterad i Kindle. Tyvärr en besvikelse. Läsupplevelsen uteblir totalt. Den som följt våra ungdomar på Framtidsbloggen har sett att de saknar bilder i Japanska tidningar. 

Ja. Här är det inga bilder alls. Läsupplevelsen blir t o m större på nätet.

IMG_0433


Åtgärder

Information

7 responses

6 11 2009
jardenberg kommenterar – 2009-11-06 — jardenberg unedited

[…] Tidningen i Kindle « Anna Serner […]

6 11 2009
Lars Tong Strömberg

Riktigt tråkigt att den internationella versionen av Kindle inte får bilderna. Känns som en konstig prioritering.

Vad tycker du i övrigt om Kindlen? Själv hade jag väldigt lågt ställda förväntningar, och det var nog tur, men måste säga att jag överraskades lite positivt av text to speech som var bättre än förväntat.

Hade det inte varit för den synnerligen irriterande buggen att rösten inte pausar efter den läst en rubrik utan direkt fortsätter direkt med brödtexten vill säga… Klantigt att en sådan grej inte arbetats bort då det hade krävts så enkel programmeringslogik för att fixa.

6 11 2009
Anna Serner

Jag tycker Kindlen passar bättre för böcker såsom den ser ut nu. För mig är dagstidningar just en kombination av text och bild. Dessutom är översikten det jag är ute efter. Den går förlorad i Kindle tycker jag.
Om jag jämför med tex Google Fast Flip så innebär den senare så enormt mycket mer av just läsupplevelse. Det är synd att Kindle (och andra) inte kommit längre.
Men jag gillar idén av läsplattor, att kunna samla mycket läsmaterial på ett ställe. Efter en tung väska till Tokyo ökar min välvilja!

12 11 2009
typografborg

På PDU, Press Distribution och Upplaga, Wan&Ifra och TUs konferens fick publiken också ett smakprov av Kindle, när Stig Nordqvist, Executive Director of Business Development & Emerging Digital Platforms, WAN-IFRA & Mikael Rohde projektledare Schibsted beättade om E-Readers i allmänhet och om Kindle i synnerhet. På fråga från publiken om läsarnas önskan om att medverkan, kommentera sa de att ”det var inte så efterfrågat” ??? Så våra ( läs TUs) undersökningar om Unga läsare som vill vara medproducenter stämmer inte alls? Till böcker tror jag detta blir ett alternativ men jag ser inte hur tidningen skall kunna ha detta som ett alternativ. Inte just nu. Inte när det bara är en megafon.

11 03 2013
never cold call again book reviews

I’m curious to find out what blog system you are using? I’m having some minor security issues with my latest blog and I’d like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

23 05 2013
Rod

I usually do not write many remarks, however after reading some of the responses here Tidningen i Kindle |
Anna Serner. I actually do have some questions for
you if it’s okay. Is it simply me or does it seem like some of the remarks come across like they are left by brain dead folks? 😛 And, if you are writing on other places, I’d like to keep
up with you. Could you make a list of all of all your social networking pages like your Facebook page, twitter
feed, or linkedin profile?

31 03 2019
pass your road test

Nclex-Rn Study Demands

Tidningen i Kindle | Anna Serner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: