Mycket hinner hända på en vecka

7 11 2009

Efter en vecka i Tokyo tror man att inget har hänt där hemma. Själv har man varit med om mycket, men livet där hemma tror man pågår som vanligt. Veckorna rinner mellan fingrarna.

Så inte denna vecka. För denna vecka har en flicka dött i svininfluensan i Haparanda. Det har fått svenska medier att skifta den berömda vinkeln. Från ”svenska staten är idioter som slutit avtal om vaccin” till ”svenska staten är idioter som inte får fram vaccin tillräckligt snabbt”.

Under perioden då staten var idioter och vilseleddda av läkemedelsindustrin skickade vi på TU ut en förfrågan till medarbetarna vilka som ville vaccinera sig om vi tog Företagshälsovården till kontoret. Svaret blev för få för att Företagshälsovården skulle vilja komma. Jag ska se till att vi skickar ut en ny förfrågan på måndag. Jag skulle inte bli förvånad om svaret blev ett annat. Så stor makt tror jag medierna har.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

12 11 2009
Magnus H

Du har rätt i att (gammel)medier har stor påverkan på folks medvetande. Skriver man att svenskar dör i svininfluensan så rusar svenskarna till vaccinationskön. Skriver man om alla som fått sjukdomen, legat i sängen en vecka och sen gått till jobbet som vanligt igen, så avstannar ropen efter vaccin. Det här vet medierna om, och de leker med den makten istället för att ta sitt ansvar.

Du som sitter högst upp för gammelmedia, kan du inte fråga nån tidningschef varför de aldrig skriver om folk som dör i den vanliga säsongsinfluensan som drabbar oss varje år? Det är tusentals som dör, men ingen ropar efter massvaccination där inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: