Eftertankar

5 12 2009

Hemkommen från WAN/Ifra-kongressen i Hyderabad, Indien funderar jag på om det är värt att åka så långt bort och betala så mycket pengar för att lyssna på ett innehåll som innehåller så lite nytt. Senaste två åren tycker jag de flesta konferenser handlat om samma sak, spekulationer och mer eller mindre lyckade försök med nya affärsmodeller i nya medier. Ingen vet vad som ska kommer runt hörnet för en bransch i stor förändring vilket gör att innehållet i programmet (och till viss del samma talare) ”mal” runt spekulationer.

Kommer fram till att det är värt det av flera skäl :

  • Som vanligt kommer en och annan mening som man kan ta med sig hem. En reflektion, en erfarenhet eller en nyhet. Ingen konferens är på topp hela tiden, men det kan vara väl värt det om man får ibland bara en avgörande idé.
  • Mötet och erfarenhetsutbytet med övriga deltagare. Visst ska man ta chansen att skapa internationella kontakter, men det är också ett ypperligt tillfälle att få tid med sina landsmän, i mitt fall mina ”kunder” (medlemmarna på plats). Man får höra mer och får fler ärliga svar än när man bokar in ett möte på kontoret.
  • Tack vare twitter och blogg kan jag nu direktförmedla innehållet till de som är intresserade. Att åka på konferens som förr i världen, där man försvann från kontoret i en ett antal dagar utan att någon riktigt förstod poängen, är inte längre ett alternativ. Det gör att man är  tröttare efteråt. Att hela tiden skriva, sammanfatta, reflektera och publicera är något helt annat än att glida runt och lyssna, anteckna för eget bruk och sedan ta en drink i baren. Det är bra! Mer nytta för pengarna!

Tre goda skäl som gör att det var värt det!

Annonser

Åtgärder

Information

One response

6 12 2009

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: