Snart nytt år – då vänder det

18 12 2009

Idag arbetar jag (förhoppningsvis) min sista dag under 2009. Åter pigg och alert den 7 januari 2010. Ska bli skönt med ledighet och kul att komma tillbaka till ny arbetsplats. Då blir det rivstart!

För andra blir det annan start. Det verkar ju som att SAAB snart är historia. Det är sorgligt för alla de som jobbar där, men jag vet inte om det är sorgligt för oss andra. Ur mitt perspektiv hade det varit helt oacceptabelt om Spyker-affären hade blivit av med hjälp av lån från svenska staten. Spykers ryska finansiär förefaller inte ha rent mjöl i påsen, vilket inte har hindrat fackliga ombud att hylla möjligheten.

Det kan vara fel, allt mjöl rent, men att över huvud taget inleda förhandlingar INNAN det är klarlagt hade varit oacceptabelt. Någon etik måste även en krisdrabbad bransch leva upp till, och att kasta svenska skattekronor till brottslig verksamhet hade verkligen varit oacceptabelt. Även facket borde ha krävt en ordentlig genomlysning innan man var beredd att hoppa i säng.

Nu kan regeringen istället försöka få igång en finansiering till en omställning av SAABs verksamhet till en långsiktigt hållbar industri. Idéer sägs finnas och kompetenta personer har de under taket. Innovation som skapats inom miljöteknik borde kunna användas på nya sätt. Men vad vet jag?

Nya tider nya – nya möjligheter. Gäller för såväl bilbransch som tidningsbransch. Gott slut och Gott Nytt!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: