Äntligen Google!

14 01 2010

Google kommer inte längre anpassa sig efter kinesisk regim. Äntligen! När ett så inflytelserikt bolag som Google väljer att inte samarbeta med Kina om att begränsa yttrandefriheten kan man hoppas att vi på sikt får se en förändring för den kinesiska befolkningen.

På lördag morgon ska jag och två kollegor åka till San Francisco på en studieresa. Vi kommer bland annat besöka Google och har ett möte inbokat med Rikard Steiber, med den imponerande titeln ”Director Global – B2B Product marketing”. Han kanske kan berätta om omvärldens konkreta reaktioner, i pengar. Går annonsintäkterna upp efter ett sådant beslut?

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

14 01 2010
Mjömark

Tyvärr är inte Google stort i Kina. Iallafall inte på sökmotorsidan. Där dominerar kinesiska Baidu, som (såvitt jag vet) fortfarande censurerar. Men det är en bra markering från Googles sida å andra sidan. Helt klart.

14 01 2010
Magnus H

Tycker nog att Googles andel (strax under 20%) är tillräckligt stor för att det ska spela roll vilken ståndpunkt de tar. Icke-censur-principen borde de haft från början, och jag hoppas de står fast vid den även om det innebär ett ekonomiskt bakslag för dem i Kina. Om fler (väst)företag ställde upp på samma linje som Google, skulle det snart ge effekt på landet, för även en diktatur är i grunden pengastyrd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: