Tidningsframtiden

5 02 2010

Idag har jag blivit intervjuad i DN i anledning av deras nedskärningar. Statistiken som jag redovisar där visar vilken vilken svår utmaning tidningarna står inför. I eftermiddag kl 16.15 är jag även i Studio Ett, P1 och pratar om detta. Just nu drabbar det ett antal människor på DN, för dem är det fruktansvärt. Men risken är också att fler i framtiden kommer drabbas.

Det handlar som alla vet om sjunkande upplagor, en rådande lågkonjunktur och en eftertextmarknad som i stort nu hittas på nätet. Men det handlar naturligtvis också om höga kostnadslägen och behov av nya affärsintäkter.

Gunilla Herlitz rekryterades för att vända röda siffror till svarta. Facket  frågar sig varför man fattar beslutet om varsel just nu. Varslet borde väl snarare kommit för länge sedan tycker jag med tanke på hur det ekonomiska läget sett ut länge.

Jag förstår att facket har som uppgift att motverka att deras medlemmar förlorar jobben. Men jag tycker att det nu är på tiden att branschen enas om en bild av framtiden som inte bygger på vem man företräder. Ett framtidsscenario som är realistiskt för alla som jobbar inom branschen. Chefer och anställda,  fast anställda och frilansar. Utmaningarna är så stora att det är dags att samarbeta runt lösningarna.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

18 02 2010
unclebobswe

Ni Politiskt Korrekta journalister envisas med att ljuga och vinkla sanningen.

Till er förtret är internet fyllt av alternativa nyhetskällor, utan Politisk Korrekta pekpinnar som berättar nyheter utan censur och ”vitpixlade” förövare. Ni hade ett ansvar som ni svek inför folket.

Därför sviker läsarna er. Människor som Thoralf Alfsson och andra Sverigevänner har blivit den moderna tidens sanningsägare som ni hatar över allt annat. Vi skrattar åt era pajaskonster och försök att vrida på verkligheten.

Thoralf och andra bloggar som Fria Nyheter och Politiskt Inkorrekt avslöjar ert mygel och fifflande på ett underhållande sätt.

Fick ni hjälp av EXPO för att snickra ihop den där tipsen för hur ni skall
”hantera Sverigedemokraterna”? Det luktar dålig, unken, vänsterextrem kommunistpropaganda om det här. Medieutbildarna? pyttsan.

Vad är det här för skit? (Ursäkta uttrycket, men det är ju rent nonsens).
Det blir klart underkänt och era upplagor kommer bara att rasa mer och mer.

mvh
UncleBob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: