Etikdags

17 02 2010

Det är bokslutskommunikétider och styrelsenomineringstider. Det betyder snack om etik i alla medier.

Hur mycket bonus delas ut? Hur höga löner har ledningarna? Hur ser jämställdheten ut i styrelse och ledningar?

Just bonusarna har varit under lupp under hela kalenderåret egentligen, tack vare finanskrisen. Vissa, som NORDEAs ordförande Hans Dalborg, tar inte intryck av det medan andra som SEBs  Annika Falkengren faktiskt anpassar sig efter opinionen. Vi får se hur länge medierna orkar fortsätta granska bonusarna inom finansvärlden, tiderna blir bättre och det brukar betyda att bonusfrågan inte är lika aktuell.

Bengt Westerberg är en person som fått mycket medial kritik efter att det avslöjats att han får 800.000 kr i styrelsearvode. I Debatt på SVT i tisdags satt han och försökte värja sig mot angreppen. En av dem som riktade skarpast kritik var Roger Akelius i SVT Debatt i tisdags (ca 10 min in i inslaget,på telelänk  från Bahamas). Han menade att det höga arvodet visar på ruttenhet i hela Röda Korset. Samma etiska man som idag i Di och Resumé beskrivs som ha sparkat sin egen dotter. Bland annat för att hon blev mamma.

Jag tycker Röda Korsets arvoderingsprincip är för hög. Jag tycker Akelius egen etik är lägre.

Annonser

Åtgärder

Information

47 responses

18 02 2010
Thoralf Alfsson

Kommer ni köra samma utbildningarna när det gäller t.ex. Vänsterpartiet med samma frågeställningar?

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/february/skrammande-lasning.html

18 02 2010
Tobbe S

”Varför har vi en mediakultur där ansvaret att tala läggs på ett fåtal, som därigenom ruinerar sina karriärmöjligheter medan de tysta enkelt kliver uppför trapporna, väl vetande att det finns problem?”
/TS

18 02 2010
Gubben o Gumman

Brukar ni ibland ta fram utbildningspaket tillsammans med Expo?

18 02 2010
Jalle

”Ogiltigt Event” står det nu. Borde det inte vara ”Odemokratiskt Event”?

18 02 2010
Svea

Vem i h-vete ger dig och andra pk-muppar rätten att bestämma vad jag ska ha för åsikter? Jag förbehåller mig rätten att själv få tänka. Ni är verkligen sjuka. Ni är verkligen skrämmande.

18 02 2010
Tobbe S

”De fick visst kalla fötter när nyktra människor i bloggosfären slog på alarmklockorna, för nu är hela utbildningsprogrammet borttaget.

Men man baxnar i alla fall! Hölls det kurser om hur miljöpartiet skulle bemötas innan det partiet hade kommit in i riksdagen? Detta är en typisk metadebatt. En debatt om att debattera. Men sätt igång och debattera på riktigt i stället med SD i stället för allt detta pseudosnack.

Kan ingen härifrån gå dit i egenskap av journalist och wallraffa? Vore kul att få reda på vilka lögner det tänker sprida ut.

Citat från kursinbjudan: ”När är något en ”tillåten” åsikt och när blir det främlingsfientligt?”

Denna fras är det svenska medieklimatet i ett nötskal. Den avslöjar att vi inte har åsiktsfrihet. Det finns alltså tillåtna åsikter och icke tillåtna.

Man får inte hysa främlingsfientliga åsikter, det är förbjudet.

Det är nog dags att de repeterar Voltaires ord, som ska känneteckna en RIKTIG demokrati:

”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem”

Man kan undra varför politiker och media står så handfallna inför SD:s åsikter att de måste anordna kurser för att bemöta dem.

Varför är de så handfallna när de anser att DERAS åsikter är så bra och rätt?

Om nu deras åsikter är så bra och de enda rätta så borde det ju vara busenkelt att ta debatten!

Vad är det som får dem att känna sig så sårbara i sin egen argumentation??? (Dock en retorisk fråga för oss som sitter inne med svaret.)

Att överhuvud taget arrangera en sådan här kurs och öppet informera om den visar att de inte har något skam i kroppen i sin censur.

Det visar att debattklimatet är så genomkorrumperat så att de uppfattar det som normalt att klassificera åsikter som tillåtna respektive inte tillåtna.

Jag finner inte ord.”

18 02 2010
stefan351

Och vem granskar TU;s 12 miljonersbidrag från skattebetalarna genom Europeiska Socialfondens försorg? Och är lilla Saltsjöbadsavtalet fortfarande giltigt, dum fråga, det är klart de är det……

18 02 2010
Lelle

Som gammal journalist häpnar över att tidningsutgivarna ska hålla kurs i hur medierna ska hantera ett visst parti. Man behöver inte vara sosse, sverigedemokrat eller folkpartist för att uppröras över en sådan låg inriktning.
Det räcker gott med att vara demokrat.
Har ni glömt bort det?
Samtidigt anordnar samma TU en kurs i Örebro om hoten mot yttrandefriheten.
Det är väl lämpligt att TU tar upp TU vid det seminariet. Ni har ju målat in er som det verkliga hotet.

18 02 2010
Sanningssägaren

Hur skulle det vara att ”hantera” partier på yttersta vänsterkanten i stället. Som har problem med att ta avstånd från kommunismen eller som tycker att våld mot politiska motståndare är helt OK. Det är skrämmande att läsa detta och samtidigt se floskler om pressfrihet och etik.
I höst kan mycket väl diktaturkramaren Lars Ohly sitta på en hög ministerpost. Bara en sådan hemsk utveckling vore anledning nog för att arrangera mängder av seminarier.
Men visst, jag glömde ju att merparten av Sveriges journalister (nästan) delar åsikter med Ohly.

18 02 2010
Arge Surfarn

Hur känns det att motarbeta det öppna och demokratiska samhället?
Tänk om man hade en mataffär och inte sålde mat till sådana som inte delade ens åsikter. Låter sjukt va! Tänk efter lite vad demokrati innebär.

18 02 2010
Isabella

Medierna går så långt att de håller åsikskurser för att lära sig handskas med genomsnittssvenssons, vilka idag verkar utgöras av Sverigedemokrater. Att Sd växer beror på allt fler inser just detta och att de förstått att SD enbart är förföljda av fördomsfulla förtalskampanjer.

I utbildningssyfte, om ni verkligen är öppna för en bit sanning om SD, finns sedan flera år tillbaka SD:s egen kampanj mot rasism, vilken i alla tider bemötts med notorisk tystnad i medierna. Det beror på att den inte passar in i den rabiata fantasibild man vill behålla av SD. (http://www.stopparasismen.com/)

”Hur ska vi hantera Sverigedemokraterna?”

Vad sägs om att behandla dem som ni behandlar övriga partierna? Frågan är väl snarare hur vi ska hantera de etablerade partierna, där – enligt omvärldens klarsynta analyser – de i verklig mening extrema partierna redan sitter på makten och därmed utgör det verkliga hotet mot demokratin. Ni sprattlar i deras marionettrådar och anordna kurser i hets mot folkgrupp, hur att motarbeta politisk åsiktsfrihet OCH yttrandefrihet. Det är en stor skam!

18 02 2010
Peter

Att du inte skäms människa.

18 02 2010
Hur diktaturens kreatur nu annordnar utbildningar i att förhindra demokrati. « Varjager’s Weblog

[…] Hur diktaturens kreatur nu annordnar utbildningar i att förhindra demokrati. Det händer i Sverige 2010. Kurser i hur man skall förhindra sanningen frö från att spridas. Hur man skall tala till folk så de inte förstår. Både Fria Nyheter och Thoralf tar upp detta på sina bloggar. Det som jag tycker är konstigast och sjukast i sammanhanget är att TU som anordnar kursen även anordnar en kurs om hoten mot yttrandefriheten. Där TU är för närvarnade ett av de största hoten. Läs mer om folks tankar om TU:s agerande. […]

18 02 2010
Roberth Ström

Pinsamt! Såna som dig borde skämmas! Demokrati yttrandefrihet slå upp orden!

18 02 2010
Johan Gustavsson

Ja, precis som Isabella skriver. Ta och fundera på hur ni ska hantera de ”verkliga” extrema partierna som redan sitter vid maktens bord! Jävla kommunistälskare!

18 02 2010
Hulda

Hej! Nu när du har kommit hit i läsandet av inläggen på din blogg är du säkert både upprörd och förvånad. Upprörd över tonen i vissa kommentarer och förvånad över den uppmärksamhet som kursen om Sverigedemokraterna vållat.

Men detta är en av många reaktioner från folkdjupet och de kommer att öka i framtiden. Men dessa debattörer kastar inga stenar, stör inga offentilga politiska möten eller misshandlar politiska motståndare.
MVH ”Hulda”.

18 02 2010
Johan

Ni borde verkligen skämmas för er ensida behandling av SD. Behandlade ni MP, KD och NyD på samma sätt innan de röstades in riksdagen?

18 02 2010
Roland

Angående kursen om behandlingen av Sverigedemokraterna.
Man tror inte det är sant att detta kan förekomma i Sverige. Som gammal sosse
sedan 50-talet blir man verkligen fundersam . Tack vare internet och alla SD-bloggar har man fått en ganska klar bild av hur förljugen massmedia verkligen är. Tack gode gud för internet.

18 02 2010
unclebobswe

Jag har följt med i debatten på nätet sedan vi var uppkopplade med modem och satt och nätsurfade på primitiva, textbaserade BBS:er i mitten av nittiotalet.

Mycket tidigt gjordes försök att styra informationen och ”gammelmedia” ville inte fatta att deras monopol på sanningen var över. Sd har vuxit enormt tack vare denna möjlighet att skaffa sig alternativ, ocensurerad information.

Vi har lärt oss att misstro media mer och mer, Deras lögner och vinklade reportage har blivit för många. Själv har jag bara förakt till övers för de som satt i system att döja sanningen och vinkla verkligheten.

Jag fick i dagarna veta att ett censurföretag anlitas av våra dagstidningar, webbsidor och Tv-kanalers internetforum för att övervaka och censurera sånt som inte passar in i det Politiskt Korrekta tänket.

Företaget heter ”Interaktiv Säkerhet” och ligger GARANTERAT bakom många av de miljoner bortcensurerade inlägg som tagits bort från debattsidorna.
De sköter dessa tjänster åt många uppdragsgivare som externa konsulter.
Företag de modererar åt är bl. a Aftonbladet, TV4, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, Sydsvenskan och Expressen.

Invandringskritik är speciellt populärt att radera, men allt systemkritiskt innehåll riskerar att åka i sophinken, helt slumpmässigt. Men det finns bloggar för de som hatar en åsiktskontroll som skulle platsat bättre i boken 1984.

18 02 2010
Jonas

Kära Anna Serner det är inte Sverigedemokraterna som är hotet mot Sverige.
Det är ni som hotar våran demokrati och yttrandefrihet och ni borde skämmas något oerhört.

Det är så fruktansvärt skrämmande vad det här landet är på väg åt.

18 02 2010
anonym

Hoppas att SD senare när vi har majoritet kommer att köra lite kurser i hur man bäst jagar ner och förgör flumvänstermänniskor.
Du kan lita på att du kommer att stå högt på min lista.

18 02 2010
Cavatus

Tidningarnas tid är över. Vänsterjournalister må dö sotdöden. Friheten är här med Internet. Vi läser vilka nyheter vi vill. Vi bestämmer själva vad vi anser vara viktig information utan att det ska behöva filtreras av gammelmedia.

Vi kan debattera, vi kan publicera oss. Vi kan nå hela världen. Det är en ren och skär revolution som håller på att inträffa. DDR-styret i Sveriges mediabevakning är en koloss på lerfötter vars dagar nu är räknade. Länge leve Internet!!!!!!!

18 02 2010
Sigge Larsson

Hej Anna! Jag är inte arg TU eller dig. Jag är ledsen och bekymrad över den totala avsaknaden på Demokratiska värderingar. Jag menar att det är beklämmande att TU ens kommer på tanken att planera seminarier MOT ett parti som har en demokratisk grundsyn. Att vissa av SD´s frågor kan uppfattas som kontroversiella av journalister och andra som är skolade i politiskt korrekt tänkande avspeglar på intet sätt det breda folkliga stöd som SD har hos många från ”verklighetens människor”

Tack för ordet.

18 02 2010
Leffe

Höhö, va är det för jäkla dumheter du pysslar med människa? Motverka demokratins fundament. Skulle det leda till någonting vettigt? Äh gör om gör rätt sopa.

18 02 2010
Julius

Anna Ser Ner, Du är ett av dom största hoten mot yttrandefriheten och ett fritt demokratiskt samhälle. Tvi för dig!

18 02 2010
Jonas

Hej,

Jag är osäker på vilket hockeylag, förutom Sverige, jag ska heja på i OS.

Kan du bestämma det åt mig, det tycks som om ni är bra på att bestämma vad andra ska tycka.

Mvh

19 02 2010
A Svensson

Fullständigt skamligt och odemokratiskt. Ett försök till konspiration, dock glömde ni det viktigaste – att hålla det hela hemligt.

Jag önskar dig all olycka tills du gör avbön.

19 02 2010
M.K.Korpela

Kursen har fått publicitet också i Danmark hos Snaphanen, och jag gör detsamma i Finland. Ska försöka om amerikanska bloggarna nappar upp det här.

19 02 2010
Tony

Det verkar som tidningarna gräver sin egen grav genom att försöka utbilda sig att bemöta demokratiska partier:).

19 02 2010
johanna

En våldtäkt av många… Skriven av J
För sju år sedan en vacker lördagsmorgon i augusti var jag med om en grov överfallsvåldtäkt. Jag skulle åka till en studio den dagen och innan, på morgonen, gick jag ner på torget för att handla frukt, så att jag hade något att knapra på under dagen. Jag handlade min frukt och skulle gå hem och hämta några saker innan jag skulle bege mig iväg.
Jag åkte hissen upp i mitt hus tillsammans med en man. Jag skulle gå av innan honom och han höll upp hissdörren.
Tack, tack sa jag och gick ur hissen. Han stod kvar i hissdörren som befann sig drygt en meter från ytterdörren till min lägenhet.
”Vad ska du göra idag” undrade han.
”Jag ska åka iväg och jobba snart”, sa jag.
”Kan jag komma in på en kopp kaffe”, undrade han
Jag kände mig lite trängd och tyckte att han var påflugen.
Eftersom jag inte kände mannen ifråga och dessutom var stressad och ville komma iväg så tyckte jag att jag varken ville eller hade tid att pratat med honom.
Jag hade heller ingen direkt anledning att vara otrevlig, men självklart var jag ärlig och sa ”Nej”.
”Please” sa han (han ,pratade engelska)
”No” sa jag.
Det blev obehagligt för han stod kvar i hissdörren. Varför räckte inte mitt ”No”…hur ska jag markera att jag menar allvar?
Jag såg lite besvärad ut sa ”godbye” och låste upp min dörr för att hämta mina grejer och dra. jag upplevde honom som mycket obehaglig, men jag går inte omkring och ser alla män som ”potentiella våldtäktsmän”. Obehaget var stort, men det slog mig faktiskt inte att detta var en man som skulle kunna våldta en kvinna…jag menar, hur fasen ska man veta? Alla män som är ”påflugna” eller ihärdiga är inte våldtäktsmän!
I samma sekund jag irriterat öppnade min dörr för att markera att jag inte tänker stå kvar, så fick jag en sådan spark som jag inte ens har sett på TV. Jag flög som en vante rakt in i lägenheten och han for efter.
Jag tappade andan av sparken i ryggen och innan jag hade fått tillbaka andningen hade han ett hårt grepp om min mun och ett grepp i mitt hår. Om han bara hade hållit hälften så hårt så skulle han ändå lyckats ”hålla i mig”.
I sitt grepp om mitt hår släpande han snabbt in mig i badrummet. Jag fick någon slags panikångest och blev så stark att jag kom loss i någon sekund. Då bet jag tag i hans hand (han höll mig bakifrån)och skrek samtidigt. Trots att munnen var låst i bettet så skrek jag så högt att jag inte hade någon aning om att jag kunde skrika så högt. Det var mer än ett skrik. Det var ett vrål, ett vrål av dödsångest….som snabbt blev avbruten av att jag fick ett slag i bakhuvudet så att halva ansiktet domnade bort. När han slog mig i skallen så släppte handtaget om mitt hår och höll armen (bakifrån) om min hals.
Efter lite återhämtning började jag kämpa igen men ju mer jag kämpade desto hårdare höll han om min hals och min mun/näsa. jag hade inte i chans att ta mig loss, och ju mindre syre jag fick desto svagare blev jag. När jag hade så dålig tillgång på syre att det började sticka i mina händer , fötter, tunga, läppar……då hajjade jag att nu skulle jag dö. Han började knycka/vrida mitt huvud åt ena hållet och fick efter ca 4 minuter ner mig på golvet.
Endast ett rejäl dos adrenalin och en vetskap om att jag kunde förlora mitt liv gjorde att det inte gick fortare för jag väger ca 52 kg och han var nästan två meter lång och vägde säkert över 90 kg.
Väl på golvet ligger jag och kräks och krampar. Kräkningarna fick igång mina andetag, jag kunde inte få igång den av egen vilja. Han ställde sig upp, gav mig en ordentlig spark i ryggen och skrev på engelska ”Jag ser dina tårar och jag HATAR när kvinnor gråter”…”Jag hatar när de stör min nattsömn!”.
”plesase…let me go….” fick jag fram. Då fick jag en till spark.
”döda mig inte”….fick jag fram.
Han sa: ”Nej inte ännu, först ska jag knulla dig”.
”Please….jag har två barn”….sa jag
”Det har jag också”…sa han.
Jag var SÅ rädd och ljög och sa att jag var HIV-smittad.
”Det är jag också”, sa han och tog tag i mig. Jag sprattlade runt och trots att jag inte vågade skrika så skrek jag. men ju mer slag jag fick desto tystare blev skriket.
Han ville att jag skulle ta av mig kläderna själv.
Det kunde jag inte för jag skakade så jävligt vid det här laget att de inte gick. Så han slet av mig kläderna förbannat, spottade på mig och kallade mig för fula saker. När kan inte kunde komma in i mig (jag hade någon slags kramp i hela kroppen) så skrek han ”Open up your fucking bitch” och gav mig ett sånt jävla slag i magen att jag började kräkas igen. Dessutom kissade jag på mig. Han vart jävligt förbannad över detta och tog mitt kräks i handen och tvingade mig att äta upp det.
Sedan spottade han en rejäl loska i sin hand och gned in mitt underliv, och detta fungerade som ett utsökt glidmedel, för efter det kunde han göra vad han ville göra. han höll på i ca två timmar totalt, men med avbrott för att kissa mig i ansiktet, dunka mig i väggen. Han bar omkring på mig lite, satte upp mig på tvättmaskinen och gjorde så skumma saker att hälften vore nog.
Efteråt bar han in mig i badkaret och satte på så varmt vatten att det rykte….mina ”please” fungerade inte. Han hämtade en diskborste och rengöringsmedel och skurade rent mitt underliv. Sedan fyllde han på hela badkaret och sa åt mig att ligga kvar…rör dig inte, skrek han….och vid det här lagret hade jag slutat göra motstånd för länge sedan, allt jag ville var att kanske få leva.
Han kom tillbaka efter fem minuter och skrubbade mig lite kallade mig för ”sugar”…”honey” osv. masserade min kropp mjukt och fint. Sedan gick han igen och efter ca 20 minuter, vågade jag kravla mig upp…han var borta, jag levde! Det var över! HAN lät mig leva! Denna lättnad efteråt gör att jag faktiskt förstår varför så många kvinnor väljer att inte ”sätta dit” förövarna. Det är sjukt… Men så här i efterhand så förstår jag att den rädslan man känner inför gärningsmannen ifråga är så oerhört stark och lättnaden över att inte bli dödad gör att man många gånger tycker att det är bäst att inte ”Provocera” gärningsmannen ”ytterligare”. Man vet också att det är väldigt svårt att få någon fälld för våldtäkt och varför ta risken.
Jag tog i alla fall risken, för jag visste att jag inte under några omständigheter skulle kunna fungerar som varken människa, mamma, kvinna, vän, samhällsmedborgare eller liknande om han inte åkte fast.
och trots en utvisningsdom så kunde man inte ”bara skicka ut honom” eftersom hans land är det ”ohumana” straff på dessa brott, där sitter man inte på en skyddad säkerhetsavdelning för att man är våldtäktsman och svart. Detta kostade svenska samhället 5935 kr per DAG i de 3.5 åren han satt inne (han blev dömd till 4.5år). Han fick professionell vård två gånger i veckan. Jag sökte mig till någon slags kroppsterapi för att jag skulle ”orka” vara kvar i min kropp och jag fick inte så mycket som 100 kr som stöd för detta, jag betalde hela kalaset själv och fick avbetala det ända tills för två år sedan. Jag blev visserligen tilldömd 108,000 kr, men fick ut 36,000 efter ett års bråkande. mer får jag inte för mitt försäkringsbolag ansåg att jag inte hade farit så illa, jag tog ju hand om barnen redan efter två veckor och jag återgick till mitt arbete efter 2 månader. Detta beror inte på att jag inte mådde dåligt, det beror på att jag ville ta ansvar och jag blev STRAFFAD för det. efter avtjänat fängelsestraff fick han permanent uppehållstillstånd i Sverige det hade han ALDRIG fått utan att ha utfört detta brott. Han fick ”automatiskt” skyddad identitet och en egen lägenhet.

Skriven och upplevt av: J

19 02 2010
Koba

Bra initiativ från tidningsutgivarna!
Kläm åt SD och andra oliktänkande som inte delar våra värderingar. Men varför bara stanna vid en kurs för journalister? Varför inte gå vidare? Se bara på det utmärkta arbete som utförs av säkerhetspolisen i Kina, Nordkorea och på Kuba för att sålla ut människor med felaktiga värdegrunder.
Det är ju också skrämmande att vissa bloggare fritt tillåts ge uttryck för felaktiga, extrema och otillåtna åsikter hur som helst på internet. Nej, se på Kina där man effektivt rensar ut sådana personer och gör en positiv censurering av nätet för att förhindra den obildade pöbeln att ta intryck av sådana omstörtande ideer.
Det är skrämmande att se hur den obildade massan i sverige tar intryck av farliga åsikter som förs fram av SD och liknande partier. Vi, den bildade klassen måste se till att skydda den obildade massan från sådana åsikter.
Ett bra sätt vore att ett antal rättänkande människor fick insyn och makt över SÄPO’s arbete. Tidningen EXPO’s redaktion har många insatta medarbetare som säkert skulle passa utmärkt för uppdraget.

Keep up the good work!
Koba

PS. Var kan man anmäla sig till kursen ”Så hanterar vi Sverigedemokraterna”, jag hittar den inte på hemsidan längre?
DS.

19 02 2010
Frans

Hej!
Jag skulle vilja gå en kurs rörande principerna kring ”lilla saltsjöbadsavtalet”.

/Arbetslös vitpixlare

19 02 2010
Frans

Idag ”råkade” SVD glömma bort att redovisa SD väljarstöd när Novus publicerade sin väljarbarometer.

Du kanske skulle skicka ut några ton omega-3 kapslar till tidningnarna runt om i landet. Det sägs vara bra för minne och koncentration.

/Arbetslös vitpixlare

19 02 2010
Vitryska ambassaden

Härmed inbjuds du till vitrysslands ambassad för att emotta utmärkelse för ett enastående arbete mot demokrati och yttrandefrihet.

19 02 2010
M.K.Korpela

Att hon skulle svara nåt väntar ni förgäves.

19 02 2010
Mats

TU senaste utspel har nu cementerat min bild och åsikt om journalister. Och den är inte nådig.
Man får hoppas att presstöd och annan konstgjord andning stryps för hela branschen och att ni sedan får lära er att stå på egna ben.

Jag kommer aldrig mer köpa en tidning så långe som du är ansvarig och att detta sätt att sätta agendan gäller. Så enkelt var det beslutet.

Hoppas att många följer mitt exempel.

19 02 2010
obotlig åsiktsmaskin

Anna Serner är enligt egen utsago en ”obotlig åsiktsmaskin”. Så då undrar man ju varför det inte finns några åsikter från henne bland alla dessa kommentarer?

Edit: Nu slog det mig! Kommentatorerna har felaktiga åsikter och förtjänar därför inte att bemötas. Att jag inte förstod det först. Tack, Anna. Nu förstår jag hur du tänker.

P.S. Var anmäler jag mig till kursen där jag kan lära mig ignorera felaktiga åsikter?

19 02 2010
PK-Lisa

Det finns bara ett sätt att stoppa utvecklingen mot ett svenskt DDR, Sverigedemokraterna är det enda parti som har viljat att hindra sverige från att bli ett kommunistiskt tvångssamhälle med åsiktregistrering.

Vill vi ha en ”tvångs” socialistisk enpartistat där en vänstersocialistisk elit talar om för oss vad som är rätt och fel?
Ni kallar det demokrati, jag kallar det frihetsberövande!

19 02 2010
DImitrius

Vidriga åsikter tycks ni ha på TU. Men som med allting annat gäller kausala samband, beter ni er som idioter så kommer omgivningen behandla er som idioter och om ni har någon form av normal funktionalitet så påverkar det er. Tragiskt att människor som ni kan ha något som helst inflytande dock. Den dagen ni inser att det finns en värld utanför eran bubbla är en bra dag.

19 02 2010
Mr What

hmm känns väldigt tveksamt att utbilda journalister i att bemöta ett demokratiskt parti, Sverigdedemokraterna.

19 02 2010
Johan

Varför bemödar sig TU inte att bemöta dessa kommentarer? Antagligen lever TU och fortfarande kvar på 1900-talet…

Jag blir så grymt besviken på alla politiskt korrekta journalister inom gammelmedia som gör allt för att svarmåla SD. Var är objektiviteten? Behandlar ni alla partier lika? Vore tacksam för ett svar.

20 02 2010
Politisk satir

För sanningen i tiden, del 1

En av grundpelarna i en Världens bästa demokrati är en neutral tredje statsmakt. Neutral i den bemärkelsen att journalister rapporterar den sanna versionen och inte undanhåller information.
Vi ska vara stolta att vi har denna presstradition i Sverige. Annars kan det gå som i Norge där den statsfinansierade kanalen NRK hävdade att samtliga våldtäktsöverfall i Oslo under de tre senaste åren begåtts av icke västliga invandrare (http://www.youtube.com/watch?v=7ncElNwBeT8). Det vill säga från områden som brukar kallas MENA-länder (Mellanöstern och Nordafrika).
Det är naturligtvis struntprat men jag beslöt mig ändå för att bedriva lite undersökande journalistik och stötte på en skum sajt, Politiskt Inkorrekt. Visst skrev de mycket om våldtäktsöverfall där de lämnade ut namn på förövarna, men jag kunde inte hitta ett enda afrikanskt- eller arabisktklingande namn. Däremot hittade jag massor av efternamn som Sakamoto, Duvillard, Chang (ett namn som får representera Kina, Sydkorea och närliggande länder), Schmidt, Singh, Lopez, Korhonen och Jones i statistiken. Ja, där fick man för sina fördomar mot människor från MENA-länderna!
Så sensmoralen till svenska flickor och kvinnor är: om ni möter en snedögd man på en mörk gata, spring för livet!
Journalisterna förtjänar en eloge för sitt korrekta och ansvarsfulla sätt att rapportera. Det beror nog på att 99.9 procent av dem har flyttat till stadsdelar där flyktingarna också bor. (För att undvika missförstånd angående ordet ”svenska” så syftar jag i detta fall på dem med efternamn som Andersson, Petersson och Lundström.)
Tack vare detta boende, mitt bland verklighetens folk, förstod journalisterna att det faktiskt kunde bli splittringar mellan invandrare från olika länder. Det talades till och med om en sorts hierarki, där invandrare från Somalia befann sig längst ner på skalan, vilket var intressant eftersom undertecknad trodde att det bara fanns splittringar mellan svenskar och invandrare.
Fler och fler politiker började också inse att det är just i dessa stadsdelar som de riktigt spännande sakerna hände och beslöt sig för att hänga på. Det är nog en av anledningarna till att priserna på bostadsrätter i Stockholms innerstad har sjunkit med 30 procent under de senaste åren.
Tyvärr hade politikerna och journalisterna problem med att nå fram till invandrare som kom hit under sextiotalet. Sextiotalsgenerationen kände sig orättvist behandlad eftersom de närmare en miljon flyktingar som kommit till Sverige under det senaste decenniet haft så mycket lättare att få jobb. Å andra sidan ansåg flyktingarna att merparten av sextiotalsgenerationen enbart hade kommit hit i syfte att utnyttja bidragen. Vilket fick till följd att även en del svenskar såg ner på flyktingar trots att de hade jobb.
Nu hyser förstås en del journalister avvikande åsikt, men ett kännetecken för svensk media är det goda debattklimatet. Man kan som journalist sticka ut från mängden med åsikter som kanske inte passar in men som ändå respekteras. Lek i stället med tanken på att alla journalister hyst samma åsikt för att de är rädda om sina karriärer eller inte vill sticka ut från mängden.
Tyvärr finns det några undantag, som Janne Josefsson (”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”), Ulf Nilson och Gunnar Sandelin (”Invandringens sociala och ekonomiska verklighet finns långt bort från den politiska och mediala elit som lever i solida bostadsområden, där högavlönade umgås med likasinnade. För dem är det av större betydelse att värna sina karriärer och där ingår att demonstrera att de är goda och progressiva människor. Det är viktigare än att allsidigt rapportera om det ansvarslösa asylmottagandets kostnader och konsekvenser.”)
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ni tvingades läsa ovanstående citat, men jag ville bara ge exempel på hur det kan gå till när representanter för fulmedia får komma till tals. Det är tur att undantagen är så få och att ”finmedia” regerar. Som jag sagt förr och som inte nog kan poängteras: vi lever i Världens bästa demokrati!
När vi ändå är inne på ämnet fulmedia så råkade en politiker illa ut efter att ha kläckt ur sig följande: ”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem.” Han heter Birger Schlaug och blev förstås utkastad från Miljöpartiet med baken före efter denna lögn.
Även gemene man har denna rättighet och jag brukar roa mig med att läsa alla kommentarer som finns under artiklarna i dagstidningarna. Visserligen stöter man på människor med minst sagt dumma åsikter, men det är viktigt att alla får komma till tals och att ingen stasi-anställd redaktör sitter och raderar kommentarer som inte passar tidningens syfte.
Ibland händer det ändå att representanter för detta fina yrke ifrågasatt sin roll. Sydsvenska Dagladets Niklas Orrenius är en av dem och för detta belönades han med ett etikpris ur Per Wendels minnesfond (där bland andra Jan Guillou sitter i styrelsen). Nu anser kanske läsaren att man borde kräva betydligt mer än så av en journalist för att erhålla ett etikpris, men det håller jag förstås inte med om.
Ett utmärkt bevis på att Niklas förtjänat sitt pris är hans långa artikel i Sydsvenskan om Kalmars store Sverigedemokrat, Thoralf Alfsson. Alfsson ställde sig lite tveksam till att bli intervjuad, speciellt med tanke på att Orrenius redan från början gjort klart för honom att han skulle stå som motpol i artikeln till sin lokale antagonist, fotbollsspelaren Henrik Rydström. Men Alfsson valde ändå att tacka ja, övertygad om att etikpristagaren Orrenius skulle köra med öppna kort. När Thoralf Alfsson öppnade Sydsvek…, förlåt Sydsvenskan, någon månad senare visade det sig att Orrenius hållit sitt löfte.
Helt följdriktigt visade en undersökning från 2004, gjord av SOM-institutet, att journalist var ett av de yrken som svenska folket hade störst förtroende för. Siffrorna låg långt högre än för andra yrken, som sjuksköterska http://www.gt.se/ledare/1.857566/journalister-ar-inte-som-andra).

20 02 2010
Politisk satir

Ett oklanderligt förflutet

Riksdagspartier, med hjälp av journalister, skulle förstås aldrig drömma om att ingå oheliga allianser, vars enda syfte skulle vara att utestänga Sverigedemokraterna (under förutsättning att de nu kommer in i riksdagen) och hindra dem från att få politiskt inflytande som ett antal hundra tusen väljare har gett dem i ett demokratiskt val. Då skulle man misstänka att riksdagspartierna vore lika intoleranta som Sverigedemokraterna, men det är förstås en omöjlig tanke.
När vi ändå är inne på ämnet intolerans så känns det självklart att fortsätta dra ett likhetstecken mellan nazismen och Sverigedemokraterna. Vi som då och då läser de ledande partimedlemmarnas bloggar och artiklar (lite nyfiken är man ju och det gäller att sätta sig in i hur FI, förlåt, fienden tänker) inser att de aldrig skulle få för sig att försvara judar eller Israel (http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/27/sverigedemokraterna-r-det-enda-parti-som-kan-st-vja-den-antisemitiska-utvecklinge).
Sverigedemokraternas nazistiska förflutna ligger förstås partiet i fatet, speciellt med tanke på att det bildades så sent som 1988. Alla som kan sin politiska historia vet att Vänsterpartiet hade tagit avstånd från kommunismen långt tidigare än så. Lars Werner skickade till och med telegram till Östtysklands ledare, Erich Honecker, och förkunnade att han inte ville ha något att göra med öststatskommunister. Det är en av anledningarna till att han alltid möts av rungande applåder (Lars den äldre, alltså) på Vänsterpartiets partikonvent.
Socialdemokraterna skulle aldrig få för sig att flörta med nazistiska ideal. Visserligen var Gunnar och Alva Myrdal inne på rasbiologi på trettiotalet, men de blev portade från Socialdemokraterna i samma veva och fick aldrig några höga poster inom partiet under de kommande fyra decennierna. Inget av de andra partierna har heller någon brun bakgrund, allra minst Centern.
På tal om andra världskriget så visade svenska politiker stort civilkurage när de vägrade lämna ut balter till Sovjetunionen. På den tiden bet det svenska stålet!
Den vedervärdiga nazismen sticker upp sitt fula tryne titt som tätt. Men när någon hade fräckheten att påstå att islamska länder samarbetade med nazisterna under andra världskriget, och att de fortfarande har en del gemensamma nämnare, då gick det på tok för långt. Islam är dessutom inte någon ideologi, utan bara en religion i mängden, så detta resonemang faller på sin egen orimlighet.
Förlaget Historiska Media visade också stort hjärta när Stellan Bojerud fick fortsätta att publicera sina vetenskapliga, opolitiska artiklar även efter att han valt att bli Sverigedemokrat. Jan ”Massakern på Himmelska fridens torg var nödvändig” Myrdal, däremot, får nalla på pensionsförsäkringen, eftersom inga förlag vill trycka hans böcker och samtliga dagstidningar vägrar att publicera hans artiklar.

20 02 2010
lumik

M.K.Korpela (11:38:07) :

Nej det blir väl som vanligt när dessa ”vänner” av yttrandefrihet
och demokrati är i farten: Alla inlägg raderas och möjligheterna
att kommentera artikeln tas bort.

20 02 2010
Lelle

”TU slåss för yttrande- och tryckfriheten för att vår demokrati ska fungera.”
En utmärkt programförklaring från tidningsarbetsgivarna. Synd bara att det är en föresats som totalhavererat när den krockat med verkligheten.
Nu har nätet avslöjat att de gamla mediernas ägare ska medieträna journalisterna att hantera ett politiskt parti vars åsikter man skyr som pesten. Det är ju en fullkomligt grotesk situation som direkt för tankarna till andra, tidigare prövade och misslyckade samhällssystem.
Och när nu TU:s vd för en gångs skull får lite fart på kommentatorsfältet då möts kritikerna (det verkar bara vara såna) med en iskall tystnad. Var tog ”den obotliga åsiktsmaskinen” vägen? Det här är alldeles för allvarliga frågor för att bara sopas under mattan.
Sveriges Radios magasin Medierna är som gjort för att ta upp TU:s demokratividriga kursupplägg. I det programmet är ju själva essensen tryck- och yttrandefrihet. Det ska bli spännande att se om det kommer något reportage. Men grundtipset är att ämnet är för politiskt inkorrekt.

22 02 2010
Mats Rosén

Har egentligen inget att tillägga förutom att ansluta mig till alla kommentarer ovan vars andemening är att du är en vänsteridiot och åsiktsförtryckare.

4 03 2010
Snake

Självklart är TU och andra instanser skiträdda för SD, inte utan orsak dessutom.

När etablissemanget fullständigt har kört landet i botten och dessutom fortsätter på den inslagna linjen så självklart reagerar svensken.

Räddningen för Sverige heter SVERIGEDEMOKRATERNA!

Sånt här j*vla svammel som kurser i ”Så hanterar vi SD” har ingen plats i ett demokratiskt styrt samhälle. Tyvärr så är det längesen som Sverige verkligen var en regelrätt demokrati, folkvalda politiker SKALL jobba för folket och inte tvärtom!

Skämmes Anna Serner!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: