Det tog bara tre månader

3 03 2010

I dagens eko berättas att regeringen ska utreda om polisen återigen ska kunna få tillgång att signalspana via FRA. I dag kan bara regeringen, regeringskansliet och försvaret beställa spaningar, vilket polisen varit starkt ktitiska till.

Enligt justitieminister Beatrice Ask handlar det inte om någon n¨gon yttaerligare bredare spaning utan ger bara SÄPO möjlighet att uföra sitt arbete.

Jaha? Samma SÄPO som skapat listor på människor som ansetts farliga för svensk säkerhet på grund av allt från sexuella böjelser till att de varit med i VPK. Dessutom vägrar de lämna ut dokument om sin verksamhet.

Motståndet mot FRA hade sitt ursprung i integritet och skydd av källor. FRA baxades igenom trots starkt motstånd och enligt oss på TU (med många andra) för att den bryter mot tryck- och yttrandefriheten. Vi pekade också på att det skulle vara lätt att utvidga möjligheterna till spaning som skulle vara svår att kontrollera. Det tog bara tre månader så öppnar regeringen för just en sådan utvidgning. Och de må själva ha stort förtroende för SÄPO, men  för mig har SÄPO mycket att bevisa innan jag litar på att de förstår integritet och yttrandefrihet.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: