Personligt i valtider

25 08 2010

Det är valtider och jag borde vara som mest engagerad. Inte bara för TUs räkning utan främst för mig själv. Jag tycker politik är kul och att det är ett spännande val.

Men ibland blir livet annat än vad man skulle vilja. En vacker själ, en fin vän och en fantastisk yogafröken dog i lördags. Jag har skrivit om henne, Thomasine, förut eftersom hon skrivit en blogg, socalito, där man kunnat följa hennes inre resa men också hennes duster med sjukvården. Ett av hennes inlägg, när en okänd läkare (osäkert vilken ny i ordningen) gav henne en dödsdom utan att ens våga se henne i ögonen, skapade en bloggbävning. Många cancerpatienter, unga med en dödsdom ex som ”tills döden skiljer oss åt cancerjävel”, berättade historier om hur de också blivit omänskligt och klantigt bemötta av vården. Upprörd blir man, och rädd. För i Sverige verkar det inte som att jag vill bli allvarligt sjuk.

Klart är att så övergivna som Thomasine och hennes familj har känt sig av sjukvården är inte acceptabelt i ett land som kallar sig för välfärdssamhälle. Och välfärdssamhälle, det verkar alla partier vilja bygga.

Vilket parti läser bloggar om allvarliga frågor som berör deras sakområde? Vilka medier hittar dessa verklighetshistorier och lyfter dem i valtider? Nätet har onekligen en oändlig bank av historier som skulle kunna lyfta valfrågorna i dessa tider.

Men det är klart, det finns fler pensionärer som vill ha en husläkare än svårt sjuka som åtminstone vill få ha en och samma specialist som kan ha ansvaret för deras vård. I det ena fallet förståeligt, i det andra fallet livsviktigt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: