Det bubblar

24 11 2010

Idag har vi haft styrelsemöte hela dagen. Man kliver in i en styrelsebubbla, som många vet. Som ledning har man arbetat i kanske två månader med verksamhetsplan, budget, dokument osv. Helt enkelt suttit i sin egen lilla bubbla och jobbat hårt. Sedan klappar styrelsen igenom beslutet på en kvart i en annan bubbla.

I styrelsebubblan grottade vi sedan ned oss i pressetik, behavioral targeting och andra mycket större frågor som inte kan lösas på ett möte eller ens på ett år. För de frågorna ingår i den stora framtidsbubblan om vart branschen är på väg, hur vi ska se på våra läsare/konsumenter, vad som styr utgivarbesluten mer än utgivarens eget omdöme (flashback osv). I framtidsbubblan går diskussionsvågorna höga, på en hög nivå men utan konkreta konsekvenser. Intellektuellt kul dock.

Efter mötet satte jag mig framför datorn och insåg att jag blivit invald till Bubblan på FaceBook, ett diskussionsforum där man kan väcka frågor och genom kommentarerna kunna följa samtalets tråd. Fanns i Jaiku, PP-list och andra (för vissa) saknade forum. Nu är ett forum väckt med nästan 300 debattivriga deltagare. För att få ut något av andras diskussioner måste man ha tid att följa debatterna. Behöver man få hjälp fungerar det som Twitter, man slänger ut en fråga och får kanske svar (i Twitters fall kan man inte följa tråden, vilket är en klar nackdel i förhållande till Bubblan. Onekligen är diskussionerna i denna bubbla väldigt orienterat till webb och teknik.

Så från min egen lilla bubbla till andra bubblor. Många bubblor blir det.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: