Hej Ola!

4 04 2011

Idag börjar Olas Sigvardsson som PO. Man hör hur det skrattas i korridoren när personalen i kansliet ska lära känna honom. Det kommer att bli bra.

Det är bra. Det här med etik och moral är lätt att prata om men svårt att bemästra. Ola har lång erfarenhet av utgivarskap från DN och Corren. Han kommer ha nytta av den när nya dilemman dyker upp.

Jag tänkte på det i förra veckan när jag gick på fotograf Elisabeth Ohlson Wallins utställning ”Via Dolorosa” i S:t Jacobs kyrka i Stockholm.

Elisabeth har gjort sig känd för sina tolkningar av bibeln och hur Jesus tog på sig att bära människornas synder i förhållande till  exempelvis homosexualitet. I ”Via Dolorosa”-utställningen tydliggör hon mobbing och ungas utsatthet för just medmänniskans ondska. Det är en fantastiskt stark utställning, där bilbelns kända scener omtolkas till nätmobbing, övergivenhet och ignorans. Jag är verkligen ingen bibelexpert, men hela vår kultur lever på basen av dess moraliska fundament.

Det är lätt att vilja gott. Det är svårare att ha det goda levande i sina handlingar. Det blir man smärtsamt medveten om när man ser utställningen. Vi som predikar pressetik kan lätt gömma oss bakom ord, det är Ola som ska se till att vi lever upp till dem. Lycka till!


Åtgärder

Information

One response

10 04 2011
Veckan som gick – vecka 14 « Same Same But Different

[…] passar också på att säga välkommen till nye Pressombudsmannen Ola Sigvardsson som började jobba i måndags. Inte en dag för tidigt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: